B2GIFT: Γνωρίστε τις ιδιοκτήριες του eshop που είναι 21 και 25 ετών!

B2GIFT ESHOP

1) Μιλήστε μας για εσάς.

Αρχικά να σας συστηθούμε! Είμαστε δυο κορίτσια από τη Λάρισα, η Ελευθερία Μπρεκουλάκη 21 ετών, φοιτήτρια στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ και η Ειρήνη Μπρεκουλάκη 25 ετών , απόφοιτη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΠΔΜ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τον  Φεβρουάριο που μας πέρασε, στα γενέθλια της Ελευθερίας και εν μέσω lockdown, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το B2Gift και να μπούμε στο κόσμο της επιχειρηματικότητας.

2) Είστε νέες κοπέλες που έχετε δημιουργήσει ένα πετυχημένο eshop με το όνομα b2gift. Πώς πήρατε την απόφαση να ανοίξετε κάτι δικό σας;

Η ιδέα του B2Gift προέκυψε από τη ανάγκη μας, στη περίοδο της  πρώτης και της δεύτερης καραντίνας, να βρούμε ωραία και οικονομικά δώρα για κάθε περίσταση. Ήταν μια περίοδος που είχαμε γενέθλια, γιορτές, ορκωμοσίες, έτσι και εμείς στραφήκαμε στο ηλεκτρονικό εμπόριο ψάχνοντας λύσεις και πρακτικές προτάσεις δώρων. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, ανακαλύψαμε το κενό που υπήρχε στην αγορά. Σε συνδυασμό με τις δύσκολες εργασιακές καταστάσεις που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας ξεκινήσαμε να το συζητάμε καθημερινά και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας ώστε να φτιάξουμε ένα business plan για το αν θα ήταν βιώσιμη μια τέτοια επιχείρηση. Έπειτα από πολλή έρευνα και χρόνο που αφιερώσαμε , αποφασίσαμε να κάνουμε το πρώτο βήμα και έτσι δημιουργήσαμε το B2Gift.

3) Μιλήστε μας για το B2GIFT. Πώς επιλέξατε την επωνυμία της επιχείρησή σας και τι προϊόντα διαθέτετε στο eshop;

Η B2Gift έχει ένα συμβολικό όνομα για εμάς που θεωρούμε ότι είναι και εύκολο στο κόσμο να το θυμάται ! Το B2 αποτελεί έναν οικονομικό όρο , όπως λέμε για παράδειγμα B2B ή B2C, οπότε, από την μια έννοια , έχει να κάνει και με τις σπουδές μας και το Gift  είναι το δώρο. Από την άλλη, το  B είναι το αρχικό του επιθέτου μας και 2 είμαστε εμείς! Αυτή είναι η πιο συναισθηματική πλευρά της επωνυμίας!

Στο e-shop μας διαθέτουμε οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα για όλους! Ο καθένας από εμάς, θα βρει δώρα και σετ δώρων τόσο για τον ίδιο, την μαμά, τον μπαμπά, τον/την κολλητό/τη, και παρά πολλές ακόμη κατηγορίες και για όλες τις περιστάσεις. Από κοσμήματα, κούπες, λούτρινα, οικολογικά δώρα, δώρα ομορφιάς,  μέχρι ότι άλλο μπορεί να φέρει το χαμόγελο στον αποδεκτή του δώρου.

4) Πόσο εύκολο είναι ένας νέος άνθρωπος να ανοίξει  μια μικρή επιχείρηση στις μέρες μας;

Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι οι νέοι που επιχειρούν να κάνουν κάτι δικό τους είναι αρκετοί! Για να δημιουργήσεις κάτι δικό σου πάντα χρειάζονται οι κατάλληλες γνώσεις για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Ένα σημαντικό βήμα που δυσκολεύει στην αρχή είναι η γραφειοκρατία που με τους κατάλληλους συνεργάτες θα γίνει πιο εύκολη η διαδικασία. Χρειάζονται επίσης και οι κατάλληλοι πόροι για να κάνεις την αρχή και φυσικά ανάλογα με την επιχείρηση και το σωστό μέρος για να πετύχει!

5) Ένα από τα προφίλ που έχετε στα social media είναι και αυτό στο Tiktok. Πόσο βοηθάει το tiktok πιστεύετε για την προώθηση των προϊόντων μιας επιχείρησης;

Το TikTok είναι ένας νέος τρόπος προσέγγισης του κοινού που διαφέρει πολύ από τα κλασικά social media. Εμείς σαν εταιρεία έχουμε επιλέξει να δημιουργούμε βίντεο που να ενισχύουν το Brand μας δείχνοντας πως δημιουργήθηκε το B2Gift αλλά και τη προώθηση προϊόντων μέσω αστείων βίντεο. Το μεγάλο θετικό του TikTok που βοηθάει πολύ τις μικρές επιχειρήσεις είναι ότι με το σωστό χειρισμό τα βίντεο μπορούν να φτάσουν από 1.000 έως και 100.000+ προβολές δωρεάν. Αυτό που προϋποθέτει το TikTok είναι χρόνος “μελέτης”, ώστε τα βίντεο να ανταποκρίνονται στα trend της κάθε εποχής , αν μια επιχείρηση καταφέρει να βρει τα trend και τα αξιοποιήσει θα αυξηθεί και η αναγνωσιμότητα της και οι πωλήσεις της.

@b2gift

Ότι ερωτήσεις έχετε για επιχειρηματικότητα γράψτε μας στα σχόλια #επιχειρησεις #b2gift #μικρηεπιχειρηση #21 #μικρη_επιχειρηση

♬ Moon (And It Went Like) – Kid Francescoli & Julia Minkin

6)Πόση βάση δίνετε στα social media και ποια κοινωνικά δίκτυα διαθέτετε για την προώθηση των προϊόντων σας;

Τα social media που έχουμε ενεργά προς το παρόν είναι το Facebook το Instagram και το TikTok. Το κάθε ένα από αυτά απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό και για αυτό προσπαθούμε να είμαστε ενεργοί σε όλα. Τα social media τα θεωρούμε βιτρίνα της επιχείρησης μας και ένα πολύ σημαντικό μέσο επικοινωνίας με τους πελάτες μας.

@b2gift

Ολοκληρωμένη η πρώτη μας διαφήμιση!✨ Η δουλειά είναι ερασιτεχνική✨ #διαφήμιση #b2gift #fygreece #δωρο #μικρηεπιχειρηση #giftbox

♬ Married Life (From “Up”) – Sergy el Som

7) Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στο άνοιγμα της επιχείρησής σας καθώς και μετέπειτα;

Δυσκολίες αντιμετωπίσαμε κυρίως στην εύρεση συνεργατών courier καθώς και στην εύρεση προμηθευτών λόγω της καραντίνας που υπήρχε εκείνη την περίοδο. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε επαφές με προμηθευτές δια ζώσης αλλά ούτε να  μετακινηθούμε εύκολα για να βρούμε συνεργάτες!

8) Δίνετε έμπνευση σε πολλούς που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, τι θα τους συμβουλεύατε;

Η συμβουλή που θα δίναμε σε όλους είναι να ακολουθούν τα όνειρα τους, να μην φοβούνται τις δυσκολίες, και σε κάθε εμπόδιο να σηκώνονται πιο δυνατοί.

9) Ποια είναι η γνώμη σας για την τάση των influencers στην προώθηση των προϊόντων μιας εταιρείας;

Το influencer marketing είναι μια αποδεδειγμένα πετυχημένη στρατηγική που θέλει όμως καλό χειρισμό. Οι influencers έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού αναπτύζοντας μια σχέση ειλικρινείας και ποιότητας. Εμείς σαν μικρή επιχείρηση αποφασίσαμε να δίνουμε περισσότερο βάση στο engagement rate όσο αφορά την επιλογή του ανθρώπου που θα εκπροσωπήσει ουσιαστικά το brand μας.

10) Τι θα λέγατε στους αναγνώστες/τριες του Life In Media που επιθυμούν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους;

Σε όποιον θέλει να δημιουργήσει κάτι δικό του, θα τον συμβουλεύαμε να σκεφτεί και να θέσει γερές βάσεις σε αυτό που θέλει να κάνει και να έχει κατάλληλους και έμπιστους συνεργάτες δίπλα του.

11)Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Στο μέλλον θα θέλαμε να μεγαλώσουμε την επιχείρηση μας ακόμη περισσότερο, να φέρουμε αποκλειστικές συνεργασίες στην Ελλάδα και από άλλες χώρες, να συνεργαστούμε και με τοπικές μικρές επιχειρήσεις και να τις στηρίξουμε. Και το πιο σημαντικό , να προσφέρουμε πάντα σε όλον τον κόσμο , χαρά και πολλά  χαμόγελα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία δώρων για όλα τα γούστα! Αυτό εξάλλου είναι και το «μότο» της B2Gift!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Leave a Reply