Δημιούργησε το καλύτερο digital event!

Tα digital events ξεκίνησαν και μάλλον ήρθαν για να μείνουν καθώς έχουν αρκετά πλεονεκτήματα και μπορεί μια εταιρεία να απευθυνθεί σε αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων καθώς και να δημιουργήσει ένα αρκετά καλό ψηφιακό event για τους σκοπούς της.

Έχουμε δει τον καιρό της πανδημίας και μέσα στην καραντίνα να εξαπλώνονται οι ψηφιακές εκδηλώσεις και να γίνονται αυτό που λέμε ανάγκη για τις εταιρείες που επιθυμούν να βρουν έναν άλλον τρόπο για να συνεχίσουν να εργάζονται. Πολλές εταιρείες επέλεξαν αυτόν τον τρόπο και με ψηφιακές εκδηλώσεις και webinars ανέβασαν θα λέγαμε αρκετά τον πήχη και ξεχώρισαν.

Τί είναι τα digital events;

Τα digital events είναι ψηφιακές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αντικαταστήσουν τα events, special event, PR events. Με εταιρείες επικοινωνίας να οργανώνουν αυτές τις ψηφιακές εκδηλώσεις για τους influencers, δημοσιογράφους και celebrities. Είδαμε πολλοί bloggers, influencers, instagrammers να είναι καλεσμένοι σε διάφορα events και περισσότερο σε λανσαρίσματα beauty εταιρειών καλλυντικών τα οποία παρουσίαζαν τα νέα προϊόντα.

Είχαν αποτέλεσμα και τί πρέπει να γίνει;

Αυτό που μπορώ να πώ εγώ είναι οτι ήταν μια πολύ καλή αρχή. Σίγουρα θέλει δουλειά και αυτός ο τρόπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλου τύπου εκδηλώσεις. Όπως και εκδηλώσεις που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για το κοινό γενικά. Πιστεύω οτι αυτό θα έχει αρκετή προσέλευση καθώς το κοινό θα νιώσει ”προνομιούχο” σε αυτό το κομμάτι και σίγουρα θα το δημοσιοποιήσει στα δικά του σοσιαλ΄. Επίσης οι celebrities και οι κάθε είδους celebrities (δε μου αρέσει ο όρος αλλά καταλάβατε τώρα τί εννοώ) πρέπει να είναι λίγο παραπάνω διαδραστικοί όταν προσκαλλούνται σε τέοιου είδους events. Και οι εταιρείες απο την πλευρά τους πρέπει να τους δίνουν συμβουλές στο πώς και τί να δημοσιεύουν για να μπορέσει να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα το event.

Επίσης είναι καλό οι εταιρείες πρέπει να διοργανώνουν webinars. Τί εννοώ; Ας πούμε μια εταιρεία καλλυντικών να διοργανώνει κάποια beauty webinars σχετικά με το πώς πρέπει να εφαρμόζονται τα προϊόντα και την ιστορία τους.

Η ποικιλία στη θεματολογία , o τρόπος παρουσίασης με όμορφα slides που να προσελκύουν τους συμμετέχοντες και τους αναγνώστες αποτελούν τρόποι επιτυχίας των ψηφιακών εκδηλώσεων.Επίσης ένα δώρο στο τέλος του event θα ήταν ένας πολύ σωστός τρόπος, όπως ένα pr πακέτο που συνηθίζουν να στέλνουν οι εταιρείες. Η δικτύωση το λεγόμενο networking είναι απαραίτητο. Η προσέλκυση χορηγών οι οποίοι μπορούν να έχουν και ένα λόγο στην εκδήλωση.

Υπάρχουν και άλλα πολλά, εννοώ πάρα πολλές ιδέες που πραγματικά μας λύνουν τα χέρια. Θεωρώ πως οι εταιρείες πρέπει να εκμεταλλευτούν τα digital events. Ο κόσμος πλέον με όλα αυτα που συμβαίνουν δεν είναι ούτε στην προτεραιότητά του να βγει να πάει σε μια εκδήλωση εάν μπορεί. Δεν τον ενδιαφέρει. Όχι οτι τον ενδιαφέρει να δει ένα webinar με καλλυντικά. Αλλά θα το δει πολύ πιο εύκολα. Αυτό είναι που εννοώ. Γιατί μην ξεχνάμε, ο κλάδος αυτός δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα που θεωρώ πως είναι πιο σημαντικά. Παρόλα αυτά πρέπει οι εταιρείες να σέβονται τον κόσμο γιατί όλοι περνάμε δύσκολα και πλέον ακόμα δύσκολα βγαίνουν και οι προτεραιότητες.

2 Comments

  1. User Avatar

    Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σας στο άρθρο μας. Συμφωνούμε με όσα μας είπατε. Πλέον είναι ένας νέος τρόπος που θα μπορέσουν οι εταιρείες να εκμεταλλευτούν.

  2. Εργάζομαι χρόνια στο διαφημιστικό κομμάτι και μπορώ να πω οτι οι ιδέες σας σχετικά με τα digital events είναι πολύ πρωτότυπες και σωστές. Σίγουρα είναι ένας νέος τρόπος παρόλο που αρχίζουν να ανοίγουν τα events, αλλά για πολλούς λόγους ακόμα δεν πραγματοποιούνται και ίσως πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο αυτόν τον τρόπο.

Leave a Reply