Οι υπηρεσίες επικοινωνίας στα επαγγέλματα που έχουν την περισσότερη αύξηση!

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί ειδικά εάν είστε μαθητές-σπουδαστές ακόμα και εργαζόμενοι το θέμα της ζήτησης στο χώρο εργασίας.

Ποιά επαγγέλματα έχουν την περισσότερη ζήτηση, σε τι πρέπει να εξειδικευτώ, τι σεμινάριο να ακολουθήσω για να πάρω ανταγωνιστικά εφόδια. Γιατί αυτή τη στιγμή οι εργοδότες επισημαίνουν την δυσκολία εύρεσης προσωπικού εξειδίκευσης σε τομείς.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Manpower Group, θα δείτε τα παρακάτω στοιχεία όπως εμφανίζονται και στη σελίδα της Manpower Group . Και όπως βλέπετε οι υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελούν τον τομέα με την περισσότερη ζήτηση.

Είναι ένας τομέας που είναι το μέλλον και το έχουμε πει εδώ στο Life In Media. Οι δημόσιες σχέσεις θα είναι το μέλλον. Με τα σεμινάρια, τα courses και τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες θα μπορέσετε να επιμορφωθείτε κατάλληλα ώστε να αναζητήσετε ανταγωνιστικές θέσεις αλλά και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας, να δημιουργήσετε το Personal brand σας, τη start up σας, ή τη μικρή σας επιχείρηση. Το μάρκετινγκ χρειάζεται budget και αρκετό. Οι δημόσιες σχέσεις αποτελούν τον πρωταρχικό σας σκοπό ο οποίος θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα σας, την εταιρική φήμη σας, να χτίσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες-εν δυνάμει πελάτες ( να τους μετατρέψετε σε advocates-υποστηρικτές), να αποτρέψετε ενδεχόμενες κρίσεις.

Το πιο δημοφιλές σεμινάριο αυτή τη στιγμή για εξειδίκευση και ανταγωνιστικότητα είναι το Εσωτερική Επιχειρησιακή Επικοινωνία-Εργασιακές Δεξιότητες του ΕΚΠΑ. Προλάβετε τη θέση σας στον επόμενο κύκλο γιατί έχουν μείνει ελάχιστες.

Σταθερότητα προσλήψεων από τους Έλληνες εργοδότες για το β΄ τρίμηνο του 2023 

  • Σταθερές στο 7% παραμένουν οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης* (ΝΕΟ) στην Ελλάδα για το β’ τρίμηνο του 2023.
  • Ο πιο ανταγωνιστικός τομέας είναι τα Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά με τις προοπτικές απασχόλησης να φθάνουν στο 21%, σημειώνοντας αύξηση 14% έναντι του α’ τριμήνου του 2023.
  • Ένας από τους κλάδους με τη μεγαλύτερη αύξηση είναι οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας με άνοδο κατά 19% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2023.
  • Η πιο ανταγωνιστική περιφέρεια είναι η Υπόλοιπη Ελλάδα με NEO 12, με αύξηση 9% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Βελτίωση σε 8 στους 9 κλάδους

Οι Έλληνες υπεύθυνοι προσλήψεων αναμένουν ένα βελτιωμένο περιβάλλον απασχόλησης σε 8 από τους 9 τομείς το ερχόμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης ΝΕΟ σε 1 τομέα εμφανίζει μείωση. Ο ισχυρότερος ρυθμός προσλήψεων στην Ελλάδα καταγράφεται στον τομέα των Χρηματοοικονομικών & Κτηματομεσιτικών με τις προοπτικές απασχόλησης να φτάνουν στο 21%, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο και 27% από το αντίστοιχο περσινό. Η Ελλάδα τοποθετείται στην 8η θέση παγκοσμίως για την τριμηνιαία άνοδο του τομέα Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά ξεπερνώντας κατά 13% τη μέση τριμηνιαία αύξηση των συνολικά 41 χωρών.

Ένας από τους κλάδους με τη μεγαλύτερη αύξηση είναι οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας με άνοδο κατά 19% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2023. Ο τομέας με τη μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είναι οι Μεταφορές, Εφοδιαστική Αλυσίδα & Αυτοκινητοβιομηχανία με μεταβολή 30%.

Η πιο ανταγωνιστική περιφέρεια στη χώρα είναι η Υπόλοιπη Ελλάδα με NEO 12, με αύξηση 9% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο και 2% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2023.

Leave a Reply