Η τρελή ιστορία πίσω απο το Ιnstagram

Η διάσημη εφαρμογή του ίνσταγκραμ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 απο δυο απόφοιτους μηχανικούς του Πανπιστημίου του Στάντφορντ, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ.

Σε διάστημα δύο μηνών, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Πολύ ύσκολη αποδείχθηκε η ενσωμάτωση των ίδιων και των 13 εργαζόμενων του φρέσκου start-up στο σύστημα της μεγαλύτερης εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Αυτή την γεμάτη αναταράξεις διαδικασία περιγράφει στο βιβλίο της που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με τίτλο “No Filter: The Inside Story of Instagram”η δημοσιογράφος του Bloomberg News, Sarah Frier.

Η πρώτη φωτογραφία στο Instagram δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουλίου του 2010. Την αρχή έκανε ο Κέβιν Σίστρομ, CEO και συνιδρυτής της εφαρμογής, που τότε λεγόταν Codename. Ο πρωταγωνιστής της φωτογραφίας ήταν ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ, με τον σκύλο να περνά στην ιστορία. Οσο για το πόδι, που εικονίζεται δίπλα του, είναι της συντρόφου του Σίστρομ.

Πηγή: lifo.gr, wikipedia , investopedia.com

Leave a Reply