ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ: Το πιο μελωδικό ρεφρέν

 1. Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για σένα, για τις σπουδές σου κτλ.
  Με λένε Μαίρη είμαι 26 ετών και καθηγήτρια γαλλικών. Εκτός από το να διδάσκω γαλλικά, γράφω με το βιβλίο «Το πιο μελωδικό ρεφρέν» να είναι η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα. Επίσης αρθρογραφώ στο site Sociall.gr. Αγαπώ τις όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μου άτομα, τα βιβλία και τα ταξίδια.
 1. Πώς ξεκίνησες με τη συγγραφή;
  Ξεκίνησα να γράφω όταν ήμουν 13 αλλά λόγω των σχολικών υποχρεώσεων, αυτή η ιστορία έμεινε στο συρτάρι. 10 χρόνια αργότερα ασχολήθηκα συστηματικά και ετοίμασα την πρώτη μου ολοκληρωμένη ιστορία καθώς τότε ήταν η καταλληλότερη στιγμή.
 2. Είναι εύκολο κάποιος που θέλει να γράψει ένα βιβλίο να μπορέσει να το πραγματοποιήσει;
  Άπαξ και ο συγγραφέας αποφασίσει να εκδώσει το έργο του εννοείται πως είναι εφικτό. Χρειάζεται απλά ο κατάλληλος εκδοτικός που θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα αναδείξει το δημιούργημα του. Εγώ ήμουν πολύ τυχερή καθώς ο εκδοτικός του Οσελότου στηρίζει τους νέους συγγραφείς και αγκάλιασε κατευθείαν την ιστορία μου.

 1. Το βιβλίο σου ήδη από τον τίτλο «Το πιο μελωδικό ρεφρέν» έχει ήδη εκδοθεί. Μίλησέ μας για αυτό και λίγο δώσε μας κάποια στοιχεία της ιστορίας.
  Η έκδοση αυτής της ιστορίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα. Αφηγείται την γνωριμία δυο νέων παιδιών της Ηλέκτρας και του Πέτρου που μετατρέπεται στην πρώτη αγάπη, με φόντο τα αγαπημένα τους τραγούδια και την Αθήνα στα φοιτητικά τους χρόνια. Φυσικά, δεν εστιάζει μόνο στο ερωτικό κομμάτι, βλέπουμε και άλλες όψεις της καθημερινότητας τους όπως τις παρέες που έχουν και τα επαγγελματικά τους όνειρα.
 2. Η ιστορία του βιβλίου έχει αληθινά στοιχεία; Πρόκειται για αληθινή ιστορία;
  Σίγουρα η ίδια η ζωή δίνει την έμπνευση και το κίνητρο να γράψεις. Πιστεύω πως κατά την συγγραφή γίνεται ένας συνδυασμός βιωμάτων και φαντασίας.
 • Έχουμε 15 τραγούδια και επομένως 15 κεφάλαια. Πάντρεψες δηλαδή τη μουσική μέσα στη συγγραφή. Πάρα πολύ ωραία ιδέα και καινοτόμα. Πώς εμπνεύστηκες αυτή την ιδέα;
  Όταν ξεκίνησα να γράφω την ιστορία, ήθελα να βρω μια λεπτομέρεια που θα την διαφοροποιούσε ελαφρώς από τις ιστορίες αγάπης που έχουμε διαβάσει. Την λύση την έδωσε η μουσική που λατρεύω να ακούω στον ελεύθερο χρόνο μου. Βρήκα τραγούδια που αποδίδουν το κάθε συναίσθημα όπως πχ. στο κεφάλαιο 5, με το τραγούδι You do something to me του Paul Weller σε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη σκηνή. Ελπίζω ο αναγνώστης να ταυτιστεί και να ταξιδέψει με τα τραγούδια. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να βρει την playlist στο Youtube ή στο Spotify με τον τίτλο του βιβλίου.
 • Τι είναι μουσική για εσένα;
  Πηγή έμπνευσης και χαράς.
 • Ποιοι συγγραφείς, Έλληνες ή ξένοι, είναι οι αγαπημένοι σου και εμπνέεσαι από αυτούς;
  Έχω την τύχη μέσω των social media να εκφράσω την ιδιαίτερη εκτιμησή μου στις συγγραφείς Τατιάνα Τζινιώλη, Βίκυ Μωραγιάννη, Δανάη Ιμπραχήμ, Μαρία Αλεξοπούλου και στην Νατάσα Παυλίτσεβιτς για τον υπέροχο τρόπο που γράφουν αλλά και για τον εξαιρετικό τους χαρακτήρα. Από ξενόγλωσσους θαυμάζω τον Νικολά Μπαρρό, τον Τζον Γκριν και τον Ζιλ Λεγκαρντινιέ.
 • Ποια είναι τα μελλοντικά σου βήματα;
  Έχω ετοιμάσει την δεύτερη ιστορία μου και εύχομαι να πάνε όλα καλά ώστε σύντομα να εκδοθεί.

 • Σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνέντευξη!

Leave a Reply