Περίπτωση κρίσης: Ronaldo vs Coca Cola

 

Τί γίνεται όταν ένα τέτοιο διάσημο πρόσωπο σε συνέντευξη τύπου διώχνει τα sponsored μπουκάλια της Coca Cola απο μπροστά του και τα αντικαθιστά με ένα μπουκάλι νερό;

Αυτό ο γεγονός λοιπόν συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια κρίση στην εταιρεία καθώς έχασε 4 εκατ. δολλάρια.

Αυτό που έκανε λοιπόν η εταιρεία ήταν να απαντήσει αλλά η απάντησή της ήταν κάπως σα να μην ήθελε να προκαλέσει λόγω της δημοφιλίας του Ρονάλντο.

Αυτό που απάντησε είναι οτι ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα. Κατά τη γνώμη πολλών επικοινωνιολόγων και μέσων και δική μας γνώμη είναι οτι βρήκαμε την απάντηση λανθασμένη και γενικά την κίνηση αυτή της εταιρείας.

Κοινώς η κίνηση του Ρονάλντο ήταν οτι η coca cola είναι ανθυγιεινή για τους αθλητές και με αυτό βγάζει ένα μήνυμα προς τα έξω, έτσι λοιπόν ώθησε τους 400 εκατ ανθρώπους και πόσους άλλους έχει σε όλα τα σοσιαλ να πίνουν νερό και όχι coca cola.

Αυτό για την εταιρεία είναι πραγματική κρίση καθώς ήταν ο κεντρικός σπόνσορας του UEFA EURO 2020. Καταλαβαίνετε δηλαδή τί σημαίνει αυτό. Και βέβαια κανένας δεν μπορούσε να πει κάτι στο Ρονάλντο ο οποίος λόγω του κύρους του και της δημοτικότητάς του.

Ας μην ξεχνάμε οτι παλαιότερα διαφήμιζε την coca cola.

Αυτό θα έπρεπε να κάνει και τώρα η εταιρεία, να του προτείνει ένα συμβόλαιο με αρκετά μηδενικά. Εκεί θα έδειχνε την πραγματικότητα, εάν όντως ο ίδιος είναι πιστός στο κοινό του και στις επιλογές του. Επίσης, μην ξεχνάμε οτι η coca cola κάνει κακό όπως και ο φραπέ. Όμως με τις διαφημίσεις, τις επικοινωνιακές τεχνικές αυτά πάνε περίπατο και σε άλλο άρθρο θα πούμε για αυτό το θέμα.

Leave a Reply