Πώς να δημιουργήσετε το personal brand σας ως νέος απόφοιτος

Μέσα από τα σεμινάρια και τα courses στο Life In Media έχουμε εκπαιδεύσει πολλούς εκπαιδευόμενους καθώς και στελέχη, ιδιώτες, φοιτητές για το Personal Branding. Ο επιχειρηματίας, ο executive, ο εργαζόμενος μπορεί να δημιουργήσει τη δική του επωνυμία και να εμπορευτεί και προωθήσει τον εαυτό του.

Οι περισσότεροι το έχουν συνδεδεμένο το Personal Branding με διασημότητες το οποίο δεν έχει καμία σχέση. Η προσωπική επωνυμία είναι για κάθε επιχειρηματία, μάνατζερ ή εργαζόμενο ακόμα και για πρόσφατους φοιτητές και απόφοιτους. Και είναι σημαντική για την αγορά εργασίας πλέον.

Τι είναι το personal branding;

Η προσωπική επωνυμία είναι η απόκτηση αυθεντίας στο χώρο που το άτομο ή ο επιχειρηματίας ή ο απόφοιτος/φοιτητής επιθυμεί να εργαστεί.

Οι Montoya και Vandehey (2009) περιγράφουν μια προσωπική επωνυμία ως «μια ξεκάθαρη, ισχυρή και πειστική δημόσια εικόνα». Ενώ ο Kaputa κατανοεί ότι μια προσωπική επωνυμία είναι ένας τρόπος να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό. Με πιο απλά λόγια, είναι αυτό που κάνετε και πώς επικοινωνείτε με τους πιθανούς εργοδότες σας. Οι Labrecque et al. (2011) βλέπουν το personal branding ως την προσωπικότητα ενός ατόμου. Το ορίζουν ως «προσωπική επωνυμία συνεπάγεται την σύλληψη και την προώθηση των δυνατοτήτων και της μοναδικότητας ενός ατόμου σε ένα κοινό-στόχο».

Συγκεκριμένα άρθρο του Χάρβαρντ περιέγραψε μια κατάσταση στην Αμερική εργαζόμενης σε μια εταιρεία η οποία ζήτησε προαγωγή και ο μάνατζερ της απάντησε ότι δεν την γνωρίζει καλά ο κύκλος της. Δεν έχει δημιουργήσει την προσωπική της επωνυμία οπότε έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη η προαγωγή της.

Έτσι, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς ορίζετε τη δική σας προσωπική επωνυμία και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε τον εαυτό σας σε πιθανούς εργοδότες;

Πρώτον, πρέπει να έχετε αυτογνωσία σχετικά με τις ικανότητές σας ή να ξεκινήσετε να επιμορφωθείτε κατάλληλα. Θα βρείτε πολλά σεμινάρια και εδώ στο Life In Media για αυτό το λόγο. Η γνώση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σας, των συνόλων δεξιοτήτων και των αξιών σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την προσωπική σας επωνυμία.

Δεύτερον, δώστε προσοχή στα σχόλια που σας δίνονται και ζητήστε από ανθρώπους που εμπιστεύεστε να σας πουν τι θα έλεγαν εάν άκουγαν το όνομα σας. Πάρτε Feedback από τους καθηγητές σας και τους δασκάλους σας.

Τρίτον, καθίστε και δουλέψτε για να προσδιορίσετε τον εαυτό σας και σε τι είστε καλοί. Ακριβώς όπως μια εταιρεία θα διεξήγαγε μια ανάλυση δυνατών, αδυναμιών, ευκαιριών και απειλών (SWOT), το ίδιο μπορεί και ένα άτομο. Το απαραίτητο συστατικό της προσωπικής επωνυμίας είναι οι δημόσιες σχέσεις που μαθαίνουμε στο σεμινάριο του Personal Branding . Για εσάς που απλά επιυθυμείτε να παρακολουθήσετε ένα course υπάρχει και το Build Your Personal Brand Course.

Τρίτον αρχίστε να δημιουργείτε την διαδικτυακή σας παρουσία, το επικοινωνιακό σας πλάνο, βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και τις δεξιότητες σας γενικά.

Τέταρτον, δημιουργήστε το κατάλληλο και αποτελεσματικό βιογραφικό για να πλασάρετε σωστά τον εαυτό σας σε πιθανούς εργοδότες.

Πέμπτον, ξεκινήστε κάτι δικό σας, είτε ένα μπλογκ είτε ένα πορτφόλιο που θα διευκόλυνε τους εργοδότες να σας δουν.

Και πολλά άλλα που μαθαίνονται και διεξάγονται βήμα βήμα με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας στο σεμινάριο.

Θα σας δοθεί υλικό καθώς και template βιογραφικού, συνοδευτικής επιστολής και τρόπου εκμάθησης εγγραφής βιογραφικού,   Cover letter, vision statement (που ζητάνε πολλές εταιρείες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική). Μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες στο courses@lifeinmediamagazine.com

Leave a Reply