Πώς να ξεχωρίσει η επιχείρησή σου στο LinkedIn

To storytelling είναι ο παλμός κάθε κοινωνικής στρατηγικής, σύμφωνα με τον Chaka Cumberbatch, επικεφαλής κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ για το Google Pixel. «Είναι το πώς μαθαίνουμε από το παρελθόν και πώς αντιμετωπίζουμε το παρόν. Έτσι σχεδιάζουμε για το μέλλον. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να χτίσουμε συνδέσεις, να αναπτύξουμε σχέσεις, να δημιουργήσουμε δεσμούς».

Αυτή η βασική εστίαση στην αφήγηση είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσει κάθε επικοινωνιολόγος.

Αλλά πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να βλέπουμε την αφήγηση ως μια πρωτίστως γλωσσική προσπάθεια, ιστορίες που λέμε με λόγια, είτε γραπτά είτε προφορικά. Αλλά με το TikTok να κλέβει εντυπώσεις και γενικά αυξάνει το προβάδισμα του με τα βίντεο και με όλη τη φιλοσοφία εν τελει των βίντεο, εμείς ως επικοινωνιολόγοι πρέπει να ενσωματώσουμε τα γραφικά στις στρατηγικές storytelling.

Στο συνέδριο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που παρουσιάστηκε από τους Ragan και PR Daily στο Walt Disney World , ο Κάμπερμπατς συμμετείχε από τον Τιμ Στεργίου-Άλεν, παγκόσμιο διευθυντή κοινωνικών μέσων για την Carrier, για το «Visual Storytelling and Design for Social Media».

Δημιουργία οπτικής ιεραρχίας

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα για την οποία δημιουργείτε εικόνες, ακολουθώντας μερικές οδηγίες οπτικού σχεδιασμού μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πάντα, ακόμα κι αν δεν είστε εκπαιδευμένος γραφίστας.

O Στεργίου-Άλλεν συνέστησε να τηρείτε τα παρακάτω

Μέγεθος: Εστιάζουμε στο σωστό μέγεθος για την πλατφόρμα δικτύωσης
Χρώμα και αντίθεση: Χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα ή χρώματα σε αντίθεση για να τραβήξετε την προσοχή, σε μια επεξεργασία κειμένου. Βρείτε χρώματα που συμπληρώνουν τα χρώματα της επωνυμίας σας για μεγαλύτερη αντίθεση.
Γραμματοσειρές: Χρησιμοποιήστε τις γραμματοσειρές σας, αλλά μην φοβάστε να ενσωματώσετε έντονες, πλάγιες ή άλλες απλές τροποποιήσεις που μπορούν να κάνουν μερικές λέξεις να ξεχωρίζουν.
Χώρος: Τα κενά διαστήματα είναι εξίσου σημαντικά με το περιεχόμενο.

Βίντεο και εικόνες στο LinkedIn

Γενικά, θέλετε να περιορίσετε το κείμενό σας. Το LinkedIn θα περικόψει την ανάρτησή σας πίσω από μια περικοπή “διαβάστε περισσότερα” μετά από μόλις 140 χαρακτήρες – ακριβώς όπως ένα παλιό tweet. Επομένως, επιλέξτε δυνατές λέξεις, αλλά αφήστε τα εκλεπτυσμένα γραφικά και τα βίντεο να μιλήσουν.

Ναι, βίντεο.

Μπορεί να μην σκεφτείτε το LinkedIn ως μια εξαιρετική πλατφόρμα βίντεο, αλλά πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Πιστέψτε με, το έχω δει στους αριθμούς μου… τα βίντεο λειτουργούν», δήλωσε η ιδρύτρια του Life In Media.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα.

Η Carrier δημιούργησε αυτό το βίντεο 37 δευτερολέπτων για να γιορτάσει την 120η επέτειο του κλιματιστικού, που εφευρέθηκε από τον Willis Carrier. Το βίντεο δείχνει ένα χρονοδιάγραμμα αξιοσημείωτων στιγμών στην ιστορία αυτής της τεχνολογίας (επαγγελματική συμβουλή: Εάν έχετε μια φωνή, όπως αυτό το βίντεο, φροντίστε να συμπεριλάβετε υπότιτλους, τόσο για άτομα με προβλήματα ακοής).

Το βίντεο κέρδισε την αφοσίωση του κοινού με περισσότερες από 12.000 προβολές μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η ομάδα δεν σταμάτησε εκεί.

Έβγαλαν αξιοσημείωτες στιγμές από αυτό το βίντεο σε αποσπάσματα οκτώ δευτερολέπτων, τα οποία κυκλοφόρησαν στη διάρκεια οκτώ εβδομάδων.

Προσέλκυσαν κόσμο με το βίντεο και στη συνέχεια τους ενθάρρυναν να επιστρέψουν με τα μικρότερα βίντεο. Δημιούργησαν προσμονή και στην πραγματικότητα έβαλαν κόσμο να ρωτήσει για το επόμενο βίντεο.

Δεν είδαν καμία μείωση στη δυναμική κατά τη διάρκεια της καμπάνιας και κέρδισαν δύο εκατομμύρια συνολικές προβολές και ένα τεράστιο ποσοστό αφοσίωσης 40% στο LinkedIn.

Προσοχή στους όρους των χρηστών

Έχουν αλλάξει οι όροι των χρηστών στο LinkedIn και πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος να μην διαβάζουμε τους όρους με αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός πλατφόρμας. Τα προφίλ πλέον εταιρειών δεν υφίσταται όπως είναι και στο Facebook. Εάν έχεις μικρή επιχείρηση πλέον μην την κάνεις σε προφίλ αλλά σε company page.

Επίσης, πρέπει να διαβάσεις τους όρους. Πρέπει να είσαι ενήμερος για να γνωρίζεις όλα τα θέματα και να μη βρεθείς εκτός με προφίλ restricted/suspended.

Κρατήστε την προσοχή σας στο Visual κομμάτι

Ανεξάρτητα από το δίκτυο στο οποίο εργάζεστε, να θυμάστε ότι τα κοινωνικά δίκτυα οδηγούνται από γραφικά. Διατηρήστε τα απλά, βελτιωμένα και βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο και να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας.

Οι επιτυχημένοι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Leave a Reply