Πώς να πείτε ευχαριστώ σε έναν πελάτη σας;

Το να ευχαριστήσεις ένα πελάτη που ψώνισε απο το eshop σου είναι νομίζω το καλύτερο engagement! Αλλά πώς μπορείς να το κάνεις αυτό και με ποιούς τρόπους; Σίγουρα ανάλογα με το τί σε βολεύει και τί είναι πιο σωστό για σένα θα επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνεις.

Σίγουρα δε θέλεις κάτι προβλέψιμο, παρόλο που το ευχαριστώ είναι ΄για κάποιους κάτι καθημερινό.

1ος τρόπος

Ένα γράμμα ή ένα email που θα έστελνες στον πελάτη σου και θα περιέχει μια προσφορά, μια έκπτωση για την επόμενη παραγγελία. Με αυτό τον τρόπο νιώθει ο πελάτης οτι τον υπολογίζεις και σίγουρα θα είναι κάτι θετικό για εσένα. Δεν είναι μόνο το ευχαριστώ που θα υπερισχύσει αλλά και η πράξη που θα κάνεις δίνοντάς του τον εκπτωτικό κωδικό.

2ος τρόπος

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3864559666808748 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εάν είσαι μικρή επιχείρηση, μπορείς να στείλεις ένα χειρόγραφο ευχαριστώ ως κάρτα μέσα στην παραγγελία, είτε ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο έχεις ενσωματώσει μέσα στην παραγγελία και δίνεις και τον εκπτωτικό κωδικό ή ένα ξεχωριστό δώρο. Το χειρόγραφο ευχαριστώ είναι πιο οικείο και δημιουργεί μια επικοινωνία με τον πελάτη σου.

3ος τρόπος

Θυμηθείτε τα γενέθλια ή τη γιορτή του πελάτη σας και επιλέξτε έναν τρόπο αποστολής ενός δώρου ή ενός κωδικού. Με αυτό τον τρόπο θα χτίσετε μια σχέση με τους πελάτες σας και ένα ενδιαφέρον για αυτούς.

4ος τρόπος

Ο πιο οικείος και προσωποιημένος τρόπος. Ποιός είναι αυτός; Ένα τηλέφωνο στον πελάτη σας ή ένα μήνυμα θα δώσει μια έξτρα εμπιστοσύνη και μια επικοινωνία ξεχωριστή. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε μετά απο μια παραγγελία, είτε σε κάποια γιορτή, είτε όποτε θεωρήσετε εσείς σημαντικό να το κάνετε.

Βλέπουμε λοιπόν πως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας και να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης. Δε μένουμε μόνο στις παραγγελίες αλλά προσπαθούμε να χτίσουμε μια σχέση. Και θα σας πω ένα παράδειγμα. Χρόνια αγόραζα απο τα Starbucks, απο το 2006. Έχω σταματήσει εδώ και 5 χρόνια περίπου. Αυτό που δε μου άρεσε είναι οτι ποτέ δε με είχαν κεράσει ή δε μου είχαν δώσει μια δωροεπιταγή παρόλο που ήμουν τακτική πελάτισσα. Αυτό είναι ένα μεγάλο αρνητικό που βίωσα εγώ και θα ήθελα η εταιρεία να με υπολογίσει.

Εάν είσαι μικρή επιχείρηση είναι ακόμα πιο εύκολο να το κάνεις. Παρόλα αυτά και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να το κάνουν και όσο καλύτερα το κάνουν τόσο περισσότερο θα χτίσουν τις σχέσεις τους και θα παρακινήσουν περισσότερους πελάτες.

Leave a Reply