Πώς να φτιάξεις ένα σωστό βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα;

Έχεις μια ιστορία να πεις; Θέλεις να τραβήξεις ένα βίντεο με το κινητό σου και θέλεις να μάθεις τα μυστικά που θα απογειώσουν το βίντεο;

Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

source: google

Tip #1 Ισορροπία

Προσπάθησε να βρείς μια επιφάνεια που να σε εξυπηρετήσει και να ισορροπίσεις το κινητό σου για να μπορέσεις να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης προσπάθησε να το κρατήσεις σταθερό λυγίζοντας είτε το χέρι σου είτε το πόδι σου στηρίζοντας το κινητό σου. Με αυτό τον τρόπο κάνεις το σώμα σου ‘τρίποδο’.

Tip #2 Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για να μπορέσουν να βγουν καθαρές οι φωτογραφίες σου και τα βίντεό σου. Πολλές φορές όταν το φως είναι μπροστά μας, διαγράφονται σκιές του σώματός μας. Το καλύτερο είναι να είναι ο φωτισμός απο πίσω μας για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.


Tip #3 Audio

Εάν θέλεις να μιλήσεις για κάτι, καλό είναι να γίνει σε ήσυχο μέρος, να μην υπάρχει πολύς θόρυβος.

Tip #4 Σύνθεση χώρου

Ένα λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να καθόμαστε σε ένα τοίχο. Αλλά αυτό δεν δείχνει τόσα πολλά, δεν κεντρίζει πολύ το ενδιαφέρον. Καλό είναι να έχουμε πίσω μας κάποιο όμορφο πίνακα να γεμίσει δηλαδή ο χώρος που φαίνεται στο βίντεο.

Tip #5 Aλληλουχία και δημιουργία μιας ποικιλίας λήψεων

Οποιοδήποτε βίντεο έχει μια ιδέα, ή μια αλληλουχία. Ένα παράδειγμα είναι του πως φτιάχνω έναν καφέ το πρωί. Αρχικά το βίντεο θα πάρει τη στιγμή που θα ανοίξεις το ντουλάπι και θα πάρεις την κούπα σου, έπειτα θα κάνεις τις υπόλοιπες κινήσεις και αυτό λέγεται αλληλουχία. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις το slow motion στις λήψεις σου αυτές. Η μικρή αυτή αλλαγή θα δώσει μια δημιουργική νότα στο βίντεό σου.


Leave a Reply