ΣΩΣΤΟ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ – TIPS & ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ξέρω πως η λέξη ντεμακιγιάζ για αρκετές από εσάς αποτελεί πονοκέφαλο αλλά αν θέλετε να έχετε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα το σωστό ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο. Άλλωστε πως θα δράσουν τα συστατικά της κρέμας προσώπου ? Πάμε βήμα – βήμα για να δούμε τα σωστά βήματα που χρειάζεται να ακολουθούμε για την αφαίρεση του μακιγιάζ.


1 . Χρειάζεται να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό μας τύπο δέρματος. Αν δεν γνωρίζουμε το τύπο δέρματος μας τότε απευθυνόμαστε στην αισθητικό μας . Αν έχετε ξηρό δέρμα τότε το γαλάκτωμα είναι ιδανικό για εσάς, σε περίπτωση λιπαρής ή μεικτής επιδερμίδας τότε σίγουρα ένα σαπούνι τύπου gel θα το αγαπήσετε μιας και αγαπάτε το νερό και θέλετε να νιώθετε τη δροσιά και τη καθαριότητα στο πρόσωπο σας. Για όλους τους τύπους δέρματος συνίσταται το Micellair το οποίο είναι νερό με συστατικά για βαθύ καθαρισμό. Σε περίπτωση ακμής ή ευαίσθητου δέρματος χρειάζονται κατάλληλα προϊόντα που θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας ή η αισθητικός σας. Στην όλη διαδικασία εννοείτε ότι περιλαμβάνετε και ο καθαρισμός των ματιών με κατάλληλα προϊόντα ή προϊόντα για αδιάβροχο μακιγιάζ, ο καθαρισμός να γίνεται με cotton pads με μαλακές κινήσεις χωρίς να τρίβουμε έντονα και προκαλώντας ερεθισμούς .


2 . Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία του πρώτου βήματος τότε ταμπονάρετε το πρόσωπο σας με μια πετσέτα καθαρή την οποία χρησιμοποιείται μόνο εσείς αποκλειστικά, προσοχή δεν τρίβουμε το πρόσωπο μας με την πετσέτα, οι κινήσεις που κάνουμε είναι pampering όπως ακριβώς θα περιποιόμασταν ένα μωρό.

  1. Ακολουθεί μια λοσιόν πάλι κατάλληλη με το τύπο δέρματος σας , τοποθετούμε σε δυο cotton pads από 3 σταγόνες και ταμπονάρουμε το πρόσωπο μας. Είναι απαραίτητο βήμα και δεν πρέπει να το παραλείπουμε ποτέ διότι η λοσιόν είναι αυτή που επαναφέρει το PH του δέρματος μας στα φυσιολογικά επίπεδα και προετοιμάζει για τα επόμενα βήματα.
  2. Μια με δυο φορές την εβδομάδα να χρησιμοποιείται peeling ειδικά αν έχετε λιπαρό ή μεικτό πρόσωπο και μια φορά την εβδομάδα σε περίπτωση ξηρού δέρματος.
  3. Μάσκες προσώπου καλό θα ήταν και αυτές τουλάχιστο μια φορά την εβδομάδα. Υπάρχουν ειδικές μάσκες για λάμψη, αντιρυτιδικές , ενυδάτωση κλπ.
  4. Λοσιόν χρησιμοποιούμε μετά από κάθε παραπάνω βήμα και στη συνέχεια χρησιμοποιούμαι την κρέμα ματιών μας με κυκλικές ταμποναριστές κινήσεις ανοδικά πάντα από την κάτω μεριά και στο κόκκαλο .
  5. Ακολουθεί ο ορός ο οποίος δρα στην επιδερμίδα με τα συστατικά του πιο έντονα και βοηθά την κρέμα που θα ακολουθήσει
  6. Τέλος χρησιμοποιούμε κρέμα ημέρας 24ωρη ή νύχτας ή αντιρυτιδική ή ενυδατική ανάλογα πάντα με τη συμβουλή της αισθητικού ή του δερματολόγου σας.

TIPS -SOS
Δεν ξεχνάμε ποτέ στο ντεμακιγιάζ το λαιμό και το ντεκολτέ . Η διαδικασία είναι απαραίτητη πρωί και βράδυ καθημερινά . Δεν κοιμόμαστε ποτέ με μακιγιάζ όσο κουρασμένες και αν είμαστε. Αν θέλετε να έχετε ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα γεμάτο υγεία ακόμα και αν είστε υπέρ των επεμβάσεων τότε χρειάζεται να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας. Καλό θα ήταν να επισκέπτεσθε την αισθητικό σας αρκετά συχνά για να κάνετε θεραπείες προσώπου και μη ξεχνάτε να ανανεώνετε τα καλλυντικά σας αρκετά συχνά και ανάλογα την εποχή διότι αλλάζουν οι ανάγκες τις επιδερμίδας μας. SOS Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας Χειμώνα – Καλοκαίρι. Ένα σωστά ενυδατωμένο και περιποιημένο δέρμα φαίνετε σαφώς νεότερο αλλά και το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει θα το απογειώσει .


Μαρία Ευγενίδου

Ονομάζομαι Μαρία Ευγενίδου είμαι απόφοιτος οικονομικής σχολής του  τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα έχω και σπουδές στην αισθητική , επαγγελματικό μακιγιάζ και την ευεξία καθώς και στη Τεχνολογία (web design και social media marketing) . Για σειρά ετών εργάζομαι στο ξενοδοχειακό κλάδο στο τομέα των SPA – ευεξίας ως Spa Manager & Spa Therapist, σε ξενοδοχεία 5* σε Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη. Συνεχίζω να σπουδάζω και να εξελίσσομαι.

Leave a Reply