Ταγέρ: Επιστρέφουν δυναμικά

Τα Ταγιέρ είναι ένα γυναικείο σετ ρούχων που αποτελείται από ένα σακάκι και από μία φούστα στην ίδια απόχρωση. Η διαφορά του ταγιέρ από το κοστούμι είναι ότι το ταγιέρ στο κάτω μέρος έχει φούστα ενώ το κοστούμι έχει παντελόνι.

Έχουν γίνει αρκετές διαφοροποιήσεις απο το κανονικό τρόπο που πραγματικά έχουν αναδείξει το γυναικείο σώμα. Η φούστα του ταγιέρ η κλασική είναι μίντι. Ο πιο σικάτος και διαδεδομένος τύπος  ταγιέρ είναι ο τύπος που έχει αναδείξει ο οίκος Chanel και η ίδια η Coco Chanel. 

To 1925 η Chanel δημιούργησε την ιδέα για τα ταγιέρ σε ένα μικρό μαγαζί στο Rue de Cambon στο Παρίσι. Έπειτα εμπνεύστηκε απο τα αντρικά ρούχα και συμπλήρωσε το ταγιέρ, δηλαδή το σακάκι και με παντελόνι. Με τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο οι γυναίκες ενσωματώνονται στο εργατικό δυναμικό και έτσι έρχονται και τα παντελόνια. Το ταγιέρ όμως το αρχικό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των γυναικών. Και μπορώ να πω οτι δίνει στη γυναίκα έναν άλλο αέρα. 

Τα ταγιέρ φορούνται και απο νέες γυναίκες με πιο μοντέρνα άποψη στις επόμενες περιόδους, με διάφορες εναλλαγές. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν και να γίνουν το νέο trend. 

Προσωπικότητες όπως Jackie O, η πριγκίπισσα Diana, η Μπριζίτ Μπαρντό και άλλες φόρεσαν και ανέδειξαν τα ταγιέρ σε πιο επίσημες εξόδους. Παρόλα αυτά τα ταγιέρ αποτελούν ένα πολύ καλό σύνολο και για να πας στη δουλειά, κάνοντας ένα mix and match και φέρνοντάς τα στο σήμερα.

BRITAIN’S PRINCESS OF WALES ARRIVES FOR AN OFFICAL VISIT TO THE NATIONAL HOSPITAL FOR NEUROLOGY IN CENTRAL LONDON

Η γυναίκα πρέπει να ντύνεται κομψά αλλά όχι πρόστυχα και τα ταγιέρ αποτελούν ακριβώς αυτό. Συνδυάζοντάς τα με εμπριμέ ή μονόχρομα πουκάμισα, ή και ακόμα και με ωραία τοπ μπορούν να γίνουν καθημερινή συνήθεια. 

 

Photos by google


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply