Η όλη κατάσταση που βιώνουμε έχει φέρει μια νέα κανονικότητα στις ζωές μας σε όλους τους τομείς της. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε μόνο για τα προτερήματα της εργασίας απο το σπίτι. Έτσι όπως εμείς τα νιώθουμε και όπως πιστεύουμε οτι πολλοί απο εσάς θα νιώσετε τα ίδια.

Η εργασία απο το σπίτι παρόλο που για πολλούς μπορεί να έχει και μειονεκτήματα, για άλλους έχει περισσότερα πλεονεκτήματα. Για πάρα πολλούς λόγους τους οποίους θα τους αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Αρχικά να επισημάνουμε οτι όλες οι δουλειές δεν είναι δυνατόν να γίνονται απο το σπίτι και αυτό είναι μια αληθεια. Θα μιλήσουμε περισσότερο για τις δουλειές γραφείου τις περισσότερες, τις δουλειές αυτές που μπορείς να φέρεις εις πέρας μέσω ενός υπολογιστή, ενός τηλεφώνου και ούτω κάθε εξής.

  1. Διανέμεις το χρόνο σου έτσι όπως εσύ θέλεις

Μέσα στην ημέρα μπορείς ταυτόχρονα (όσο γίνεται) να κάνεις και άλλες δουλειές, να καθαρίσεις, να μαγειρέψεις, να είσαι περισσότερο με την οικογένειά σου και να προσφέρεις στο σπίτι σου. Εάν έχεις και παιδιά τότε το να είσαι εκεί και να τα φροντίσεις είναι ακόμα καλύτερο. Απο την άλλη σίγουρα με τα παιδιά να είναι γύρω σου πολλές φορές είναι δύσκολο. Είναι όπως το διαχειρίζεσαι και ανάλογα και με τα παιδιά, την ηλικία τους κτλ. Πάντως στο σπίτι μπορείς να κάνεις και άλλες δουλειές και να δουλέψεις εάν έχεις πρότζεκτς και παραδοτέα το απόγευμα ή νωρίς το πρωί. Πάντως μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο. Εάν πάλι είσαι με χρονικό περιθώριο είναι όντως πιο δύσκολα εάν έχεις και παιδιά.

2. Μπορείς να δουλέψεις με την ησυχία σου

Όταν δουλεύεις απο το σπίτι έχεις το προνόμιο με το να διαχειριστείς το χρόνο σου, να δουλέψεις με την ησυχία σου και σίγουρα μπορεί να δουλέψεις και περισσότερο. Εάν έχεις οικογένεια ή γενικά δεν μπορείς να απομονωθείς ή υπάρχει δυσκολία σε αυτόν τον παράγοντα, τότε σίγουρα δεν είναι μέσα στα πλεονεκτήματα. Για κάποιους αποτελεί αυτό μεγάλο πλεονέκτημα. Για κάποιους άλλους σίγουρα είναι πιο δύσκολο. Πάντως σίγουρα μπορείς να δουλέψεις χωρίς να έχεις κάποιον πάνω απο το κεφάλι σου όλη την ώρα.

3. Γλιτώνεις βενζίνες και επιπλέον έξοδα

Αυτό είναι το πιο καλό της υπόθεσης, όχι οτι δε σου φεύγουν τα χρήματα και ούτε οτι είναι αρκετά. Αλλά γλιτώνεις σίγουρα τα μεταφορικά απο και προς στη δουλειά σου και ό,τι επιπλέον έξοδα κάνεις κατά τη διάρκεια (καφέδες, κτλ).

4. Μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα/ δουλειές/ ασχολίες/ e-learning

Με τη δουλειά απο το σπίτι που σίγουρα δουλεύεις παραπάνω, μπορείς όμως να κάνεις και άλλα πράγματα όπως σεμινάρια, να παρακολουθήσεις διαδικτυακά courses, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να δουλέψεις και σε άλλα πράγματα. Σκέφτεσαι πιο καθαρά και κάνεις περισσότερες κινήσεις.

Σε γενικές γραμμές η δουλειά απο το σπίτι μπορεί να είναι πιο αποδοτική, πιο ήρεμη και πραγματικά πρέπει οι εταιρείες και στο μέλλον να την καθιερώσουν στους τομείς που μπορούν να γίνουν και απο το σπίτι. Η λεγόμενη τηλεργασία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εργάζονται και σε περισσότερες εταιρείες και να μην παίρνουν μόνο τον κατώτατο που δε φτάνει πλέον ούτε για τα αναγκαία. Και επίσης να αλλάξει αυτή η δυσκολία με τους ελεύθερους επαγγελματίες, να υπάρχουν διευκολύνσεις ειδικά σε όλους εμάς τους νέους ανθρώπους.

Περιμένουμε και τις γνώμες σας. Μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια τη γνώμη σας.

Leave a Reply