Τι κάνει τώρα ο λύκος της Wall Street;

Βασισμένη στα απομνημονεύματα του Τζόρνταν Μπέλφορτ, η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε του 2013, Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, απεικονίζει την απίθανη άνοδο και τη δραματική πτώση του χρηματιστή που γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ.

Η ταινία, που δίχασε κριτικούς και κοινό, ήταν μια οικονομική επιτυχία και έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ. Σε αυτή την ταινία  πραγματικά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έπαιξε εκπληκτικά το ρόλο. Και κάτι για να ξέρετε! Ο ίδιος ο Μπέλφορντ δήλωσε οτι πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί για να μπορέσει να μάθει τις κινήσεις, την προσωπικότητα του Μπέλφορντ για να μπορέσει να την μεταφέρει στη σκήνη. Όπως επίσης να μάθει όλες τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στα αλήθεια και να της μεταφέρει σε ρεαλιστική βάση.

Ποιός ήταν ο Τζόρνταν Μπέλφορντ;

Γεννημένος στο Κούινς της Νέας Υόρκης. Η πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια έρχεται με το πέρας τον σχολικών του υποχρεώσεων, όπου με τον παιδικό του φίλο πουλάνε γρανίτες στην παραλία κερδίζοντας 20,000 $.

Το πρώτο του επιχειρηματικό εγχείρημα έρχεται λίγα χρόνια αργότερα. Έχοντας αφήσει πίσω σπουδές και την επιθυμία να γίνει οδοντίατρος για να κυνηγήσει το εύκολο χρήμα, αποφασίζει να γίνει πλασιέ για αστακούς και μπριζόλες. Εκεί θα ανακαλύψει για πρώτη φορά το ταλέντο του στην επικοινωνία και τις πωλήσεις πουλώντας περίπου 5 τόνους από την πραμάτεια του κάθε εβδομάδα.

Στα 25 του χρόνια θα κηρύξει πτώχευση και θα μπει, με την βοήθεια ενός οικογενειακού φίλου, στο κόσμου του χρηματιστηρίου.

Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ πέρασε 22 μήνες στη φυλακή για χρηματιστηριακή απάτη. Eίναι ένας πρώην χρηματιστής που πέρασε 22 μήνες στη φυλακή αφότου δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη και ξέπλυμα χρήματος το 1999.

Πλέον διατηρεί ενεργά κοινωνικά δίκτυα όπως Tik Tok που δίνει συμβουλές και webinars σε εταιρείες κτλ.

Το 2007, κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Ο Λύκος της Wall Street». Και το 2013, το βιβλίο έγινε ταινία, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο στον ρόλο του Μπέλφορντ.

Επίσης στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί δημοσιεύει πολλές φωτογραφίες απο την αληθινή ιστορία της ταινίας.

Δεν παύει όμως να ανήκει στα  κακά πρότυπα καθώς κατάφερε να κοροιδέψει  ανθρώπους πείθοντάς τους να επενδύσουν χρήματα και να τα χάσουν. Ουσιαστικά με απατεωνιές. Και κατάφερε να κάνει μια εταιρεία τεράστια και να βγάλει μεγάλο κέρδος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οτι η ζωή του ήταν στα άκρα και σε πράγματα που μόνο καλά δεν τα λες.

Παρόλα αυτά τώρα δουλεύει κανονικά ξεχνώντας τις κακές συνήθειες που είχε κάνει πριν και δίνει μαθήματα επιχειρηματικότητας βοηθώντας επιχειρήσεις. Ουσιαστικά αξιοποιεί κάποιες γνώσεις χωρίς να ζει την προηγούμενη ζωή του.

Αυτά που λέει είναι αρκετά ενδιαφέρονται και εάν κάποιος θέλει να τα παρακολουθήσει θα ακούσει κάποιες ενδιαφέρουσες συμβουλές.

Leave a Reply