Το DIY είναι η τάση που ήρθε για να μείνει.

Απο την Αιμιλία Κούλη

«Do it yourself» ή αλλιώς «Κάντο μόνος σου». Μια τάση που έκανε θραύση και την γνωρίσαμε τον τελευταίο καιρό μέσα από τα social media. Ουσιαστικά γίνεται λόγος για την διαδικασία που κάνει κάποιος για να φτιάξει κάτι μόνος του χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού.


Με την πανδημία του κορονοιού και τον εγκλεισμό στο σπίτι πολλοί αποφάσισαν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν έπιπλα, ρούχα, αξεσουάρ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς και να το μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους. Με τις εφαρμογές του tik tok, του instagram, του youtube αλλά και του pinterest η τάση αυτή έκανε μεγάλη επιτυχία στους χρήστες όλων των ηλικιών οι οποίοι άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη.


Η διαδικασία είναι απλή και αρκετά γνώριμη καθώς όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας έχει χρειαστεί να παραποιήσουμε κάποιο ρούχο ή να φτιάξουμε κάποια κατασκευή. Ξεκινάμε με το προϊόν, ακολουθεί η έρευνα σε διαδίκτυο (χρησιμοποιώντας το #diy και παρόμοιες αναζητήσεις), περιοδικά ή οπουδήποτε αλλού μπορούμε να αντλήσουμε εικόνες, ερεθίσματα και έμπνευση τόσο για την διαδικασία όσο και για τις πρώτες ύλες που θα χρειαστούμε. Και αυτό για να κινηθούμε με βάση ένα πρότυπο, ιδίως αν είναι η πρώτη μας φορά.


Αρκετοί μάλιστα εξέλιξαν αυτό το χόμπι και πουλάνε τις δημιουργίες τους είτε βγάζοντας ένα χαρτζιλίκι παραπάνω είτε ακόμα και κάνοντας μια επιχείρηση. Γι’ αυτό λοιπόν, παρά το γεγονός πως τώρα δεν βρισκόμαστε σε συνθήκες λοκντάουν δεν σημαίνει ότι δεν είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας. Αντιθέτως, είναι πιο εύκολο να βρούμε τα υλικά και την έμπνευση που χρειαζόμαστε. Εν τέλη όταν έχεις κοπιάσει να φτιάξεις κάτι μόνος σου, στο τέλος αποκτάει άλλη αξία απ’ ότι να το αγόραζες έτοιμο. Καλές δημιουργίες λοιπόν!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Μεγάλη φαν της ειλικρίνειας, του ηλιοβασιλέματος και της φωτογραφίας. Υιοθετεί τις τάσεις της μόδας αλλά πάντα με την δική της προσωπική πινελιά.  Τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν με ένα φρέντο εσπρέσο σκέτο και την συντροφιά ενός σκύλού. Το μότο της είναι “Be yourself, everyone else is already taken”

Leave a Reply