Το Twitter κάνει το ντεμπούτο του στο ηλεκτρονικό εμποριο

To Twitter αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στο επίσημο ιστολόγιό του τη νέα κίνησή του, το Live Shopping.

Λανσάρει λοιπόν μια νέα υπηρεσία στο πλαίσιο της οποίας θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές εντός εφαρμογής μέσω των ιστοτόπων λιανικού εμπορίου.

Πώς όμως θα γίνονται οι αγορές; 

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές μέσω μιας  μιας “καρτέλας αγορών” κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής περιεχομένου, ενώ ένα “banner προς αγορά” προϊόντων θα παίζει το άνω μέρος της οθόνης όπου θα διαφημίζονται τα προς πώληση αγαθά.

To twitter αποτελούσε το τελευταίο κοινωνικό δίκτυο που δεν είχε μπει στον κόσμο των αγορών και τώρα πλέον ακολουθεί Meta, το TikTok και το YouTube στην προσπάθειά τους να επαναλάβουν στις ΗΠΑ την επιτυχία που είχαν οι ζωντανές εμπειρίες ηλεκτρονικών αγορών στην Κίνα.

Σχεδόν τα 2/3 των καταναλωτών στην Κίνα έκαναν τις ηλεκτρονικές τους αγορές μέσω ζωντανής ροής πέρυσι, πραγματοποιώντας αγορές συνολικής αξίας 7,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια ενός και μόνο 30λεπτου σόου αγορών της πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγορών Taobao Live.

Η αγορά “ζωντανών ηλεκτρονικών αγορών” στην Κίνα πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 171 δισ. δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία McKinsey.

Η McKinsey εκτιμά μάλιστα ότι το 10% έως και 20% των συνολικών ηλεκτρονικών πωλήσεων θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα μέσω ζωντανής ροής έως το 2026.

 

References

https://www.forbes.com/sites/dereksaul/2021/11/22/twitter-unveils-plans-to-enter-e-commerce-space/?sh=6dc15cb466d9

Πηγή: capital

Leave a Reply