Η πιο in και κερδοφόρα ερώτηση :Τι φοράς ;

Σχεδιαστές μας δείχνουν τα καινούρια trends , τι λοιπόν θα φορέσουμε , πώς λοιπόν θα τα συνδυάσουμε στο δικό μας στυλ .

Αυτό το έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια απο bloggers μέχρι instagrammers, influencers, celebrities και πάει λέγοντας. 

Οι επιδείξεις έχουν γίνει ένα πολύ όμορφο γεγονός και φέρνουν πιο κοντά ολόκληρο τον κόσμο . Ακόμα και πιο απλοί άνθρωποι, bloggers πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο. Προσκλήσεις , εκδηλώσεις παλαιότερα που τα πράγματα ήταν διαφορετικά αλλά ακόμα και τώρα πότε μέσω ψηφιακών επιδείξεων και διαφόρων εκδηλώσεων. Ακόμα και μέσω απλών φωτογραφιών, βίντεο κτλ.

Σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό πλέον οι διάφοροι σελέμπριτις περιμένουν για να αναδείξουν τί φοράνε. Οι streetstyle φωτογράφοι απαθανατίζουν διερχόμενους και καταγράφουν τα ρούχα που φοράνε και τα αναρτούν στη συνέχεια σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το tiktok πλέον και στα υπόλοιπα. 

Μερικοί από τους ανθρώπους που θα μπουν σε εκδηλώσεις ή επιδείξεις  ντύνονται τόσο περίεργα και εκκεντρικά με σκοπό να κάνουν τη μεγάλη έκπληξ , να πάρουν τα φώτα πάνω τους και να μπουν σε δευτερόλεπτα σε tumblr , twitter, facebook , instagram κτλ..

Κάμερες , streetstyle φωτογράφοι ρωτούν

  ΤΙ ΦΟΡΑΣ;;

Και τους απαντούν με λεπτομέρειες , έτσι και αλλιώς αυτός ήταν ο σκοπός τους .

Με το που τελειώνει το show όλες οι κάμερες στήνονται για να απαθανατίσουν γνωστούς , αγνώστους ή και καθημερινούς ανθρώπους .

Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο από το Νew York times και έλεγε μήπως λοιπόν όλο αυτό είναι ένα είδος marketing ?Ένα παιχνίδι ?

Ο Tom Julian ο οποίος είναι fashion branding specialist στη Νέα Υόρκη ισχυρίστηκε ότι τα κορίτσια πίσω από τα blogs είναι σίγουρη διαφήμιση για τα μεγάλα εμπορικά μαγαζιά.

Από την άλλη, πολλοί σχεδιαστές που δεν προσλαμβάνουν εταιρίες PR δίνουν τα ρούχα τους σε bloggers, stylists για να τα προσέξουν οι streetstyle φωτογράφοι και να κερδίσουν και οι ίδιοι δημοσιότητα.

Όπως είπε και ο αρχισυντάκτης του Refinery29 , εξελίσσεται μια τεράστια βιομηχανία που περιλαμβάνει ανερχόμενους star.

Παίζονται πολλά λεφτά μόνο και μόνο με την παρουσία τους πριν και μετά τις επιδείξεις ( και όχι μόνο) με σκοπό τη φωτογράφηση και τη δημοσιοποίηση στα social media.

Η Anna Dello Russo , blogger και editor in chief στην Ιαπωνική Vogue συνεργάστηκε με την Η&Μ .Πολλές από τις δημιουργίες της τις φόρεσε ήδη σε πολλά fashion shows .

Πλέον στις επιδείξεις, τουλάχιστον στο εξωτερικό δεν κάνουν εντύπωση οι celebrities αλλά οι celebutantes ..Οι celebrities νομίζω οι έχουν χάσει λίγο τη δόξα τους .

Εν τέλει , ο κόσμος του Διαδικτύου κινείται και εξελίσσεται με πιο ταχείς ρυθμούς από ό, τι ενδέχεται να περιμέναμε και φέρνει ένα νέο κύμα ευκαιριών, εργασιών.

 

 


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply