Tasks που ζητάνε οι εταιρείες με σκοπό την πρόσληψη: Παγίδα;

Κατά καιρούς μου έχουν ζητήσει οι εταιρείες όταν στέλνω το βιογραφικό μου να τους κάνω κάποιες εργασίες τα λεγόμενα tasks.

Συνήθως αυτές οι εργασίες είναι αρκετές και αποτελούν ολόκληρη δουλειά και ώρα για να τις κάνεις και να τις στείλεις.

Θα σας εξιστορήσω τις δικές μου εμπειρίες και θα συζητήσουμε πάνω σε αυτό. Θέλω τη γνώμη τη δική σας. Στέλνω κατά καιρούς βιογραφικά σε πολλές εταιρείες μάρκετινγκ, ιστοσελίδες δημοσιογραφικές κτλ. Αυτά που ζητούν είναι ολόκληρες εργασίες και αφορούν ολόκληρες επικείμενες καμπάνιες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν και ζητούν ιδέες.

Ιδέες για επικείμενες καμπάνιες όχι για παρελθοντικές που έγιναν. Αυτό και μόνο δηλώνει πολλά. Γιατί δε ζητούν καμπάνιες που είχαν γίνει στο παρελθόν; Γιατί ζητούν καμπάνιες ή ό,τιδήποτε άλλο που στο μέλλον σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν;;; Στην αρχή λοιπόν που ήμουν πιο μικρή και γενικά δεν ήμουν τόσο καχύποπτη αλλά ήθελα να δουλέψω και έστελνα κατα κόρον βιογραφικά παντού πιάστηκα σε πολλές τέτοιες παγίδες.

Ξόδευα ώρες και ώρες δουλεύοντας τα τασκς τους και στο τέλος η απάντησή τους ήταν αρνητική. Παρόλα αυτά μετά απο λίγο έβλεπα τις ιδέες μου να δημοσιεύονται, τα γραφόμενά μου να δημοσιεύονται χωρίς καμιά ντροπή με απόλυτο θράσος. Και αυτό γινόταν σχεδόν συνέχεια σε αναζητήσεις εργασίας κατά καιρούς.

Έτυχε να μιλήσω με μια συνάδελφό μου που κάναμε πρακτική πριν απο πολλά χρόνια σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία και της εκμηστυρεύτηκα αυτό που ζούσα και μου λέει το έχω πάθει και εγώ πολλές φορές μέχρι που σταμάτησα να απαντάω σε εταιρείες που ζητούσαν τασκς. Και μου είπε επίσης και το άλλο. Πολλοί βγάζουν μια αγγελία ”άκυρη΄’ δηλαδή στην ουσία ποτέ δε θα προσλάβουν κόσμο απλά για να πάρουν ιδέες απο νέους ανθρώπους που δε θα καταλάβουν τίποτα και μπορεί να μην το προσέξουν καν και δουλεύουν με αυτό τον τρόπο.

Μου είπε χαρακτηριστικά. Το ξέρω γιατί η θεία μου μού το είπε που είναι σε εταιρεία τέτοιου είδους. Έπαθα σοκ.

Δε θα σας κρύψω οτι πολλές φορές ενώ χρειαζόμουν πολύ τη συγκεκριμένη δουλειά έστελνα άρθρα μου, λέω μήπως γίνει κάτι…. Η απάντηση ήταν αρνητική και τα άρθρα τα έβλεπα δημοσιευμένα μετά απο κάποιο καιρό. Πώς το καταλάβαινα; Επειδή πλέον είχα γίνει καχύποπτη έμπαινα σε μερικές εταιρείες που είχα στείλει τα τασκς και έψαχνα.

Δε φτάνει να στέλνεις παλιά σου άρθρα, δε φτάνει να στέλνεις πορτφόλιο με τις δουλειές σου, δε φτάνει να στέλνεις τόσα πράγματα για σένα. Εκείνοι θέλουν αυτές τις εργασίες απο σένα τάχα μου δήθεν για να δουν εάν είσαι καλός παρόλο που έχεις πτυχία, μεταπτυχιακά, προυπηρεσία , πορτφόλιο.

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Πώς το αντιμετωπίσατε;

Leave a Reply