3 Συνήθεις παρανοήσεις πελατών σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις

Οι δημόσιες σχέσεις έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε μια μεγάλη κλίμακα ζήτησης ως μέθοδος αύξησης προβολής μιας μάρκας.

Το 75 τοις εκατό των επαγγελματιών  δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων τα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει  έκθεση που διεξήχθη από την Ένωση Εθνικών Διαφημιστών (ANA) και το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων USC στη Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας του Annenberg.

Παρά την αύξηση της δημοτικότητας, το PR δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όταν ένας πελάτης έχει λανθασμένες αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί.

Ακολουθούν μερικές κοινές παρανοήσεις πελατών σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις.

1) Το PR Λειτουργεί κατευθείαν και μόλις το χρησιμοποιήσουν θα γίνουν τεράστιες πολυεθνικές.

Ορισμένες εταιρείες πιστεύουν ότι μπορούν να προσλάβουν μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να αποκτήσουν την προβολή που τόσο απεγνωσμένα θέλουν. Εμείς στο PR γνωρίζουμε ότι δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα.

Για να είναι η σχέση πιο αποτελεσματική, ο πελάτης πρέπει να συνεργαστεί με το agency ενεργά.  Εάν δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε με την ομάδα δημοσίων σχέσεων, ή με τον σύμβουλο δημοσίων σχέσεων,  μπορεί να μην είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείται το PR.

2) Τα αποτελέσματα  έρχονται και φαίνονται σε μια νύχτα. 

Αυτό δεν υφίσταται. Στην πραγματικότητα το PR είναι αποτελεσματικό όταν είναι μακροπρόθεσμο. Δεν υπάρχει στο PR επιτυχία σε μια νύχτα. Το PR θέλει χρόνο.  Μπορεί όντως μια καμπάνια να έχει τέτοια επιτυχία και να γίνει viral σε μια νύχτα, εννοείται. Σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες.

3. Το PR και το Marketing είναι το ίδιο.

Τo PR και το μάρκετινγκ δεν είναι το ίδιο. Μια εταιρεία μπορεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί μέσα απο το PR σε μακροχρόνια βάση. Για την καλύτερη επιτυχία με τους πελάτες, φροντίστε να έχετε έναν ανοιχτό διάλογο και να τους εκπαιδεύσετε για το τι είναι PR — και τι δεν είναι.

Leave a Reply