Ερευνητική εργασία απο τη Google δείχνει οτι το SEO δεν βοηθάει τόσο πολύ όσο πιστεύετε

Σε αυτούς που αγαπούν το SEO και το έχουν ως πρώτη βάση και στηρίζονται αυτό στα ειδησεογραφικά sites θα κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που η ίδια η Google σε ερευνητική εργασία εξέδωσε.

Σε μας δεν κάνει καθόλου εντύπωση διότι το SEO είναι σημαντικό να υπάρχει και είναι απο τα σημαντικά σημεία όπως διδάσκουμε και στο Blogging Course και Blogging Seminar αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο που θα φέρει το site σου στα πρώτα αποτελέσματα της Google. Είναι ωστόσο καλό να ακολουθείς τα βασικά πράγματα σε σχέση με το SEO στην εγγραφή του άρθρου, ακόμα και στις δημόσιες σχέσεις στα δελτία τύπου και γενικά όπου υπάρχει διαδικτυακή παρουσία αλλά ξέρω οτι αυτό σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Δε θα βγάλει το site σου στα πρώτα αποτελέσματα της Google.

Αυτό που θα βγάλει το site σου στα πρώτα αποτελέσματα είναι μια μείξη απο Google Ads, ολιστική διαφημιστική συνεχής καμπάνια, πλάνο μάρκετινγκ και πλάνο δημοσίων σχέσεων, μια παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα με πλάνο κτλ και άλλα πολλά εξαρτάται τί site έχεις. Επίσης SEM όχι SEO. Αυτό είναι που δίνει το πραγματικό boost στο site.

Όπως θα δείτε μέσα στην ερευνητική εργασία λέει οτι το SEO δεν είναι πανάκεια.

O John Mueller της Google δήλωσε: “Νομίζω ότι μία από τις προκλήσεις είναι ότι το “καλό SEO” είναι ουσιαστικά αόρατο: είναι ένας καλά δομημένος ιστότοπος, έχει καλό περιεχόμενο, αρέσει στους ανθρώπους. — αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το SEO.” ‘΄’Αισθάνομαι ότι είναι μια χαμένη μάχη”, πρόσθεσε αργότερα.

Google SEO research paper

Κάποιοι άλλοι σίγουρα το είδαν αρνητικά αλλά η Google δεν είπε να μη χρησιμοποιείτε το SEO.

Είπε οτι η εμμονή της χρήσης του SEO δεν φέρνει αυτά τα αποτελέσματα που νομίζετε οτι θα έχετε στις σελίδες σας, στα site σας. Χρειάζονται άλλα πράγματα.

Επίσης δεν είπε οτι δεν είναι καλό το SEO, δεν είπε να μην χρησιμοποιήσετε SEO. Είπε να μη στηρίζεστε σε αυτό τόσο υπερβολικά. Και εγώ πιστεύω οτι έχω δίκιο και το έχω δει, εσείς τι λέτε;

Leave a Reply