Hardcore Pawn: Η ιστορία του Les Gold και οι επιχειρηματικές συμβουλές του

Μια ιστορία που βάση της έχει το αμερικανικό όνειρο θα μπορούσαμε να πούμε κάνει αυτή τη στιγμή το γύρω της στο Tik Tok. 

Με το ριάλιτι Hardcore Pawn στο κατάστημα American Jewelry and Loans στο Detroit, Michigan. O Les είναι ενεχυροδανειστής και κάνει αυτή τη δουλειά πάνω απο 40 χρόνια. Αυτή τη στιγμή στα 72 του είναι απο τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όχι μόνο στο Detroit αλλά και σε ολόκληρη την Αμερική. 

source: ChannelGuideMag

Το Hardcore Pawn είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που παράγεται από την RDF USA (αργότερα Zodiak Media) και την Richard Dominick Productions για το truTV σχετικά με τις καθημερινές λειτουργίες της American Jewelry and Loan, ενός οικογενειακού καταστήματος ενεχυροδανειστηρίου και μεσίτη στο Ντιτρόιτ, 8 Mile Road του Μίσιγκαν.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 16 Αυγούστου 2010, με δύο εκατομμύρια θεατές, σημειώνοντας ρεκόρ ως η πρεμιέρα της σειράς με τις περισσότερες προβολές του truTV. Η παραγωγή σταμάτησε το 2014.

Φήμες λένε οτι αυτή τη στιγμή θα αρχίσει ξανά στους τηλεοπτικούς δέκτες της Αμερικής. 

Το American Jewelry and Loan ανήκει στον Les Gold, έναν ενεχυροδανειστή και επιχειρηματία τρίτης γενιάς, τον εγγονό ενός ενεχυροδανειστή που κάποτε κατείχε το Sam’s Loans, ένα πλέον ανενεργό ενεχυροδανειστήριο στη λεωφόρο Michigan στο Ντιτρόιτ. Ο Les άνοιξε για πρώτη φορά το American Jewelry στο Green Eight Shopping Center στο 8 Mile Road στο Oak Park το 1978, μετακομίζοντας στη σημερινή του θέση το 1993.

Το 2011, το American Jewelry επεκτάθηκε στη δεύτερη θέση του όταν απέκτησε το Premier Jewelry and Loan στο Pontiac την έκτη σεζόν, όπου ο γιος του Les και ο συνιδιοκτήτης/υπάλληλος Seth, επιχειρεί να πουλήσει την τοποθεσία του Pontiac πίσω από την πλάτη του Les.

Ο μόνος γιος του Les, Seth, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Michigan και είναι συνιδιοκτήτης του American Jewelry από τότε που αποφοίτησε από το σχολείο. Ο Σεθ χειρίζεται το τμήμα μάρκετινγκ του καταστήματος και ισχυρίζεται ότι αν δεν ήταν αυτός, η μόνη καμπάνια μάρκετινγκ του καταστήματος θα ήταν “μια διαφήμιση στον Χρυσό Οδηγό”. 

Η κόρη του Les, Ashley, έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η Ashley είναι συνιδιοκτήτρια του American Jewelry και εργαζόταν εκεί για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, αν και πήρε τρία χρόνια άδεια κάποια στιγμή για άδεια μητρότητας. Αυτή τη στιγμή η Ashley έχει ανοίξει το δικό της διαδικτυακό κατάστημα ashelygold.com με κοσμήματα. 

Η αυτοβιογραφία του Gold, For What It’s Worth: Business Wisdom from a Pawnbroker, εκδόθηκε την 1η Ιουνίου 2013 από την Penguin/Portfolio. Το βιβλίο πραγματεύεται την προσωπική του εμπειρία στην ίδρυση ενός επιτυχημένου ενεχυροδανειστηρίου και δίνει λεπτομέρειες για το πώς το έκανε και πώς ο καθένας σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να «σκέφτεται σαν ενεχυροδανειστής». 

Το βιβλίο κατετάγη #4 στη λίστα των New York Times Best Seller στην κατηγορία Συμβουλές, Τρόποι και Διάφορα για την εβδομάδα της 30ης Ιουνίου 2013[16] και #8 στην κατηγορία Βιβλία Επιχειρηματικών Βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο για τον μήνα Ιούλιο. 2013.

Ο Χρυσός, το βιβλίο και τα “τρία απλά βήματα προς την επιτυχημένη διαπραγμάτευση” παρουσιάστηκαν στο Good Morning America του ABC στις 18 Ιουνίου 2013.

Για το τι αξίζει — 6 συμβουλές από έναν σκληροπυρηνικό ενεχυροδανειστή

Γράφοντας για το Forbes, ο συνάδελφος επιχειρηματίας Josh Linkner εξηγεί πώς έχει μάθει από τις συμβουλές του Gold.

Δεν έχει σημασία απο που ξεκινάς, αλλά πόσο πολύ το θέλεις. 

Ο Les έχει γίνει ένα ουσιαστικό παράδειγμα οικοδόμησης μιας επιχείρησης, μιας επωνυμίας και μιας περιουσίας μέσω πρωτοβουλίας, ορμής και ακλόνητης δέσμευσης να χτίσει κάτι αξιόλογο και πολύτιμο. Aυτό που συμβουλεύει όπως και στην ομιλία του στο TedxDetroit, δεν έχει σημασία απο που ξεκινάς αλλά πόσο πολυ το επιθυμείς. 

Η επιτυχία στις πωλήσεις ξεκινά από μέσα. 

Όπως λέει, πρέπει να προβάλεις εμπιστοσύνη για να κερδίσεις τον πελάτη σου. Για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, στο προϊόν σας και στην ικανότητά σας να καθορίσετε τι αξίζει. Χωρίς αυτό, το δεν έχει σημασία, ούτε το φανταχτερό περιτύλιγμα της επιχειρήσής σας. 

Η επανεφεύρεση είναι το κλειδί. 

Ο Les ξεκίνησε σε ένα μικροσκοπικό κατάστημα, χρόνια αργότερα έχει μια τεράστια έκταση. Ξεκίνησε ως ενεχυροδανειστής – τώρα, είναι τηλεοπτικός

Η επανεφεύρεση είναι το κλειδί. 

Ο Les ξεκίνησε σε ένα μικροσκοπικό κατάστημα, χρόνια αργότερα έχει μια τεράστια έκταση. Ξεκίνησε ως ενεχυροδανειστής – τώρα, είναι τηλεοπτικός αστέρας και συγγραφέας. Πρέπει πάντα να αναζητάτε τρόπους για να αλλάζετε εποικοδομητικά, όταν δηλαδή μπορειτε να το κάνετε και όχι να το κάνετε για να καταφέρετε κάτι πιο μεγάλο.

Η εμπειρία χτίζει τη φήμη σας. 

Είτε μόλις ξεκινάτε είτε είστε μεγάλος CEO, η φήμη σας είναι το μόνο που έχετε. Έχοντας αυτό κατά νου, η εμπειρία κάποιου στην ενασχόλησή σας μαζί σας έχει σημασία. Είναι το μόνο που έχει σημασία. Επειδή αυτό είναι κρίσιμο στο οποίο βασιστείτε και να το προστατέψετε.

Κάθε πτυχή έχει σημασία. 

Θα πρέπει να βιώσετε όλα όσα κάνει η πελάτης σας, μόλις περάσει την πόρτα σας. Τι συμβαίνει στον πελατη; Ποιος τον χαιρετάει; Πώς αντιμετωπίζεται σε κάθε βήμα της διαδικασίας; Με παρόμοιο τρόπο, τι συμβαίνει όταν περνάει την πόρτα του ανταγωνιστή σας; Τι διαφορετικό κάνεις από αυτό; Όπως εξηγεί ο Les στο βιβλίο, πρέπει να γνωρίζετε την επιχείρησή σας μέσα και έξω, επειδή κάθε κομμάτι μιας εμπειρίας θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ των πελατών για εσάς έναντι του ανταγωνισμού σας.

Πηγή: SPOILED MAGAZINE

Leave a Reply