Τί είναι το Nostalgia Marketing; To έχεις ακουστά ή είναι πρώτη φορά που το ακούς; Πρόκειται για ένα απο τα πιο δυνατά marketing trends για αυτό το χρόνο.

Ξεκίνησε το 2020 και θα συνεχιστεί μέσα στο χρόνο. Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στα συναισθήματα που μας δημιουργούν οι όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος. Είτε είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν είτε γενικότερα οι ζωές μας, παλιές ταινίες κτλ.

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι παλιές ελληνικές ταινίες και πραγματικά μου αρέσει να τις βλέπω. Και νομίζω σε πολλούς απο εμάς. Πάντα γελάμε, αισθανόμαστε όμορφα με τους απλούς, αυθόρμητους χαρακτήρες που αν σκεφτούμε πολλοί απο αυτούς είναι και αυτοδίδακτοι είτε ηθοποιοί είτε σκηνοθέτες. Κι όμως με το πηγαίο χιούμορ και με την πληθωρική τους προσωπικότητα μεγάλωσαν γενιές και γενιές ψυχαγωγόντας παιδιά και μεγάλους.

Πολλά brands λοιπόν χρησιμοποιούν το “Nostalgia Marketing” για τη στρατηγική τους με σκοπό να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς με τους πελάτες ή καταναλωτές τους.

Μερικά απο τα παραδείγματα αυτού του είδους μάρκετινγκ μπορείτε να δείτε παρακάτω. Όπως αρχικά μια διαφήμιση της Microsoft.

Και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη στρατηγική της εταιρείας σου;

Αρχικά πρέπει να κάνεις μια έρευνα και να δεις τι περίπου αρέσει στο κοινό σου και να προσφέρεις αυτή τη νοσταλγία ενός παλιού αλλά συνάμα αγαπημένο προϊόντος ή συνήθειας για να μπορέσεις να διαφημίσεις κάτι καινούριο και να χτίσεις πάνω σε αυτό.

source: fabrikbrands.com

Ακούγεται πολύ όμορφη ιδέα αλλά θέλει προσοχή στο να μπορέσεις να ταιριάξεις το πριν και το τώρα, να μπορέσεις να χρησιμοποίησεις σωστά αυτό το είδος μάρκετινγκ για να υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία και να διαμορφωθεί αυτός ο δεσμός μεταξύ του προϊόντος και της εταιρείας. Ουσιαστικά βάζεις τη δύναμη που έχει ένα επιτυχημένο προϊόν παλαιότερο και πάνω σε αυτό βασίζεις και το νεότερο. Ή αντίστοιχα ταιριάζεις μια παλιά αγαπημένη συνήθεια με ένα προϊόν ή με μια υπηρεσία.

Leave a Reply