O Elon Musk ανέλαβε το twitter: Οι εξελίξεις

Ο Elon Musk γνωρίζαμε και παλαιότερα οτι έκανε κάποιες ενέργειες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την αγορά του twitter, του μεγάλου αυτού κοινωνικού δικτού που γνωρίζουμε πόσο αντίκτυπο έχει στην Αμερική, σε άλλες χώρες αλλά και στην Ελλάδα.

Δημόσιες Σχέσεις και Δημοτικές Εκλογές Life In Media

Συζήτηση για την προώθηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων/υποψηφίων δημάρχων — Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/life-in-media/message
  1. Δημόσιες Σχέσεις και Δημοτικές Εκλογές
  2. Σκέψεις για το Instagram
  3. Πως οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειριστούν τα social media σωστά έχοντας τα αποτελέσματα που επιθυμούν
  4. Τι είναι Influencer Marketing και Influencers;
  5. Λίγα λόγια για τα Online courses και online seminars του Life In Media

Γιατί το twitter αποτελεί δύσκολο μέσο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ο Ίλον Μασκ αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου του Twitter, που εξαγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μασκ, ο οποίος διοικεί επίσης την εταιρία παραγωγής πυραύλων SpaceX, την startup επιχείρηση νευροτεχνολογίας Neuralink, αλλά και την εταιρία διάνοιξης τούνελ Boring Company, απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitter Παράγκ Αγκραουάλ, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησής της.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Tesla έχασε το 1/3 της αξίας του από τότε που ο Μασκ έκανε την πρόταση εξαγοράς της Twitter τον περασμένο Απρίλιο, σε σύγκριση με μία πτώση κατά 12% στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ο δισεκατομμυριούχος προηγουμένως άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter ως «Chief Twit» σε μία έμμεση αναφορά για την προγραμματισμένη κίνησή του. Η Twitter αρνήθηκε χθες να σχολιάσει αναφορικά με το χρονικό διάστημα για το οποίο ο Μασκ θα παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ή θα προχωρήσει στο διορισμό κάποιου άλλου.

«Τα ακόλουθα άτομα που ήταν διευθυντές της Twitter πριν από το χρόνο υλοποίησης της εξαγοράς δεν είναι πλέον διευθυντές της Twitter: Μπρετ Τέιλορ, Παράγκ Αγκραουάλ, Ομίντ Κορντεστάνι, Ντέιβιντ Ρόζενμπλατ, Μάρθα Λέιν Φοξ, Πάτρικ Πιτσέτ, Ίγκον Ντουρμπάν, Φέι-Φέι Λι και Μίμι Αλεμάγεχου», ανέφερε στα έγγραφα ο Μασκ.

Αμέσως μετά ανέφερε σε μία ανάρτησή του ότι η κίνηση της διάλυσης του διοικητικού συμβουλίου της Twitter «είναι απλά προσωρινή», χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρίας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ έναντι του τιμήματος των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκλεισε μία πολύμηνη διαμάχη.

Αμέσως μετά την εξαγορά ο Μασκ κινήθηκε ταχύτατα για να βάλει την προσωπική σφραγίδα του στο Twitter, ενώ ο ίδιος απαξίωνε για μήνες το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι η Twitter ήταν αργή στην υιοθέτηση αλλαγών ή στην απενεργοποίηση των πλασματικών προφίλ χρηστών.

Οι ομάδες συνεργατών του Μασκ άρχισαν να έχουν συναντήσεις με μερικούς εργαζόμενους για να διερευνήσουν τον κώδικα του λογισμικού του Twitter, ώστε να κατανοήσουν διαστάσεις της λειτουργίας της αναφερόμενης πλατφόρμας, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική γνώση για το ζήτημα αυτό.

Ο νέος ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, φάνηκε να επιβεβαιώνει αναφορές ότι η πλατφόρμα εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώσει τους χρήστες 20 δολάρια για να διατηρήσουν το πολυπόθητο μπλε σημάδι επαλήθευσης στον λογαριασμό τους σε μια ανταλλαγή με τον συγγραφέα τρόμου Stephen King.

Ο Μασκ, 51 ετών, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 222 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, αλλά ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με τα μερίδιά του στην Tesla και στο Space X.

Σύμφωνα με έναν υπολογισμό του Reuters, ο Μασκ είχε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά μετά την πώληση μέρους του μεριδίου του στην Tesla μέσω πολλαπλών συναλλαγών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και τον Απρίλιο και τον Αύγουστο.

Ο Μασκ θα χρειαζόταν να συγκεντρώσει επιπλέον 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Βιβλιογραφία

https://www.ethnos.gr/

https://www.bbc.com/news/technology-63458380

https://www.reuters.com/markets/us/how-will-elon-musk-pay-twitter-2022-10-07/

Leave a Reply