9 σημαντικά στατιστικά στοιχεία για το PR 2022

Ο τομέας του PR ολοένα εξελίσσεται και νέες προοπτικές εμφανίζονται. Οι εταιρείες και τα προϊόντα τους αναζητούν νέους τρόπους για να κερδίσουν την εμφάνισή τους στα μέσα.

Σίγουρα κάθε χρόνο μαθαίνουμε περισσότερα καθώς υπάρχουν τροποποιήσεις, νέες μέθοδοι και νέοι τρόποι. Εντούτοις υπάρχουν και λανθασμένες κινήσεις οπότε γίνεται αυτό που λέμε μια ανακεφαλαίωση του προηγούμενου χρόνου για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Ο τομέας του PR είναι διαρκώς εξελισσόμενος και για αυτό σίγουρα θα υπάρχουν και αποτυχίες ή λανθασμένες κινήσεις. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε  στατιστικά απο τον προηγούμενο χρόνο σχετικά με το PR.

Τα στατιστικά πρέπει να τα διαβάζουν οι PR managers διότι προσφέρουν μια πιο γενική εικόνα που μπορεί να τους βοηθήσει σε μια επικείμενη καμπάνια επικοινωνίας.Το να βλέπεις τί έχει δουλέψει και τί όχι, σίγουρα βοηθάει και είναι χρήσιμο.

  1. 59% των PR professionals πιστεύει οτι το κλειδί είναι η τεχνολογία.

Σίγουρα η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων. Οι δημόσιες σχέσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε πολλές απο τις εκφάνσεις της για να μπορέσει να προωθήσει τα μηνύματα μιας καμπάνιας ή ενός προϊόντος.

2. Το επάγγελμα του PR είναι στα 10 πιο αγχωδη επαγγέλματα για το 2021.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή θα δείτε οτι μέσα στα πιο αγχώδη επαγγέλματα και αυτο σίγουρα για το λόγο οτι η επιτυχία είναι μέρος πολλών καταστάσων.

3. 9 στους 10 επαγγελματίες PR δυσκολεύονται αρκετά με τη στρατηγική περιεχομένου. 

Οι περισσότεροι επαγγελματίες αναφέρουν την έλλειψη κάποιων προγραμμάτων που θα τους εξασφάλιζε καλύτερη διάγνωση των τάσεων και κατ’επέκταση των πληροφοριών. Το μάρκετινγκ περιεχομένου αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προώθηση των brands και για αυτό δίνεται περισσότερη προσοχή σε αυτό στο να στοχευτεί ένα περιεχόμενο ικανό να προσελκύσει το κοινό του κάθε brand. Και σίγουρα αυτό δεν είναι πρακτικά τόσο εύκολο όσο θεωρητικά ακούγεται.

4. Έρευνα απέδειξε οτι η Πέμπτη αποτελεί την κατάλληλη ημέρα αποστολής δελτίων τύπου. 

Η Πέμπτη φαίνεται να είναι η πιο κατάλληλη ημέρα για να αποστείλει κάποιος δελτία τύπου απο τις 10 μέχρι τις 2 για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες το κοινό να το ανοίξει. Η έρευνα έδειξε οτι η πιθανότητα είναι 27% για την Πέμπτη και 19% για την Τρίτη.

5. Το 73% των δημοσιογράφων αναζητά διαδικτυακά τα δελτία τύπου. 

Αυτό το στοιχείο είναι αρκετά σημαντικό καθώς έτσι γνωρίζουν οι επαγγελματίες οτι το διαδίκτυο και γενικά η παρουσία στο διαδίκτυο αποτελεί έναν τρόπο για να είναι ορατή μια εταιρεία στους  δημοσιογράφους και στο γενικό κοινό.

6. Το 94% συμφωνεί οτι τα emails είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσεις με τους δημοσιογράφους.

Αυτό γιατί μπορεί να υπάρξει ένας πρόλογος ή μια καταγραφή/ ενημέρωση ενός προϊόντος ή μιας εταιρείας καθώς και η αποστολή διάφορων στοιχείων για την εταιρεία.

7. Το 93% των PR pros πιστεύει οτι το influencer marketing είναι σημαντικό εργαλείο για το PR. 

8.93% των PR pros ακολουθούν δημοσιογράφους στο twitter καθώς και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Το twitter αποτελεί ενα δυνατό μέσο αρκεί να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς. Είναι τελείως διαφορετικό απο τα άλλα μέσα και έχει τη δική του δυναμική. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα οι pr pros ακολουθούν τους δημοσιογράφους στο twitter.

9. 1 στους 5 επαγγελματίες PR ασχολούνται ειδικά με την γενική στρατηγική μιας εταιρείας και όχι μεμονομένα για μια καμπάνια. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μια πιο ασθενή θέση σχετικά με το πώς μια εταιρεία μπορεί να εξελίσσει και να μεγενθύνει την ψηφιακή της θέση.

Το PR στο 2022

Αρχικά θα θέλαμε να πούμε οτι προσβλέπουμε οτι ναι μεν το PR θα εξελιχθεί κι άλλο και ελπίζουμε να το δουν και οι εταιρείες με άλλο μάτι και να μάθουν γενικά τί είναι οι δημόσιες σχέσεις.

Το podcasting θα είναι ένα εργαλείο που θα κάνει την εμφάνισή του και στο χώρο των δημοσίων σχέσεων καθώς θα μπορεί να ενώσει τα κοινά με ένα πιο διαδραστικό τρόπο.

Επίσης  τα digital events που εμφανίστηκαν απο το 2020 μέχρι τώρα, έδωσαν έναν νέο τρόπο και πολλές φορές με επιτυχία. Οπότε εκτός απο τα κανονικά events που κάποια στιγμή ευελπιστούμε να επανέλθουν ενεργά, και τα digital events θα χρησιμοποιούνται για μια πιο διαδραστική συνένωση ενός brand με τα κοινά που πρεσβεύει.

 

Leave a Reply