Skroutz Sessions: Τι οδήγησε το Skroutz στην απόφαση να επεκτείνει την παρουσία του και να δημιουργήσει podcast; Ποιες πρακτικές επικοινωνίας μπορούμε να υιοθετήσουμε εμείς.

Συχνά αναφερόμενη ως η εταιρεία με τους “ξεκούραστους εργαζόμενους”, το skroutz.gr πιθανώς αποτελεί την κυρίαρχη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα. 

Με περισσότερους από 500 ενεργούς εργαζόμενους και προβάλλοντας έναν ισχυρό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, η εταιρεία ξεκίνησε τη μετάδοση των δικών της podcasts τον Μάϊο του 2021. Για τρίτη συνεχή σεζόν, με την κίνησή της αυτή αναδεικνύει την σημασία της εξοικείωσης τόσο με τους πελάτες όσο και με τους μελλοντικούς εργαζόμενους της.

Γιατί είναι όμως αυτή η κίνηση τόσο ουσιαστική και τι μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτή;

Το skroutz επιτρέποντας στο κοινό να έρθει σε άμεση επαφή με τη φιλοσοφία του και να εμπνευστεί απ’αυτή, κατορθώνει να δημιουργήσει την αίσθηση μιας αξιόπιστης επιχείρησης.

Αναφερόμενο σε επαγγελματίες και μη, το περιεχόμενο των podcasts του δίνει μια εικόνα για το τι κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό και τις πραγματικές τακτικές τις εταιρείας.

Μέσω αυτού, αποκτά κανείς μια βαθιά κατανόηση για θέματα που σχετίζονται με την σύγχρονη αγορά, όπως το marketing και το businessintelligence.

Αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την κουλτούρα και τις εσωτερικές διεργασίες που συγκροτούν την τόσο επιτυχημένη επιχείρηση, το skroutz αγγίζει τόσο τους platform partners(καταστήματα) όσο και τους μελλοντικούς υπαλλήλους του, ενώ παράλληλα μεταδίδει την ανθρωποκεντρική του φιλοσοφία στους επισκέπτες της σελίδας. Ο λόγος; Την εκπόνηση των podcasts αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, σπάζοντας με επιτυχία το φράγμα της απροσωπίας. Αναπτύσσοντας παρόμοιες πρακτικές επικοινωνίας, κάθε επιχείρηση μπορεί να διατηρήσει μια συνεχή σύνδεση με τους πελάτες της. Με τον τρόπο αυτό, γι’ άλλη μια φορά λόγος γίνεται στη σπουδαιότητα της δημιουργίας περιεχομένου.

Με την παρουσία όλων των ειδών και μεγεθών επιχειρήσεων στον κόσμο του διαδικτύου, γίνεται εμφανές ότι η ανακύκλωση περιεχομένου αποτελεί κοινή πρακτική.

Για να δημιουργηθεί, λοιπόν, μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή online παρουσία που θα τραβά την προσοχή, απαιτείται μια προσέγγιση που ξεπερνά τα συνηθισμένα πλαίσια. Κατ’ επέκταση, η σημασία της εύρεσης της ταυτότητας κι η εγκαθίδρυση του personal brand μας είναι καθοριστική για την επιτυχία.

Όπως τονίζεται και στο προαναφερθέν podcast, η διατήρηση της “startupculture” της επιχείρησής μας είναι βασική καθώς κάνει την επιχείρηση αξιόπιστη στα μάτια των πελατών. Αυτό ακριβώς είναι που επιτυγχάνει το skroutz με την εικόνα που δημιουργεί για τον εαυτό του μέσω των podcasts και των λοιπών επικοινωνιακών τεχνικών.

Ποια είναι όμως άλλα παραδείγματα επιτυχημένων και αποτυχημένων personal brands και πως μπορείς να εφαρμόσεις σωστά τις τεχνικές κι εσύ;

Μέσα από τα courses του Life In Media θα αποκτήσεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου προγράμματος επικοινωνίας με τους δικούς σου πελάτες.

Μια ισχυρή παρουσία online είναι το άλφα και το ωμέγα της σωστής επικοινωνίας κι φυσικά η πρωτοποριακή σκέψη και η καινοτομία πάντα ευνοούν τους τολμηρούς.

Ταυτόχρονα, όπως μαθαίνουμε από  την κυρίαρχη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, η σωστή διαχείριση του προσωπικού κι ένα καλό κλίμα εντός της επιχείρησης αναμφίβολα βοηθά την προώθησή της.

Δώσε μια ευκαιρία στα SkroutzSessions εδώ (https://skroutzsessions.libsyn.com/) και εκμεταλλεύσου άμεσα τα courses μας προς όφελος της επιχείρησής σου.

Leave a Reply