Η ιδέα του να έχεις μια ιστοσελίδα δική σου είναι πλέον μόδα, εάν εξετάσουμε το φαινόμενο των bloggers που άνθισε τα τελευταία χρόνια. Εάν δεν είσαι όμως blogger και θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου ιστοσελίδα για να προωθήσεις την επιχείρησή σου, την υπηρεσία ή τις υπηρεσίες σου, ή απλά είσαι καλλιτέχνης και θέλεις να έχεις ένα porfolio. Σε όλες αυτές τις καταστάσεις χρειάζεσαι μια ιστοσελίδα.
Εάν στήνεις τη δική σου μική διαδικτυακή επιχείρηση και θέλεις να δημιουργήσεις ένα eshop και δε θέλεις ή δεν έχεις τη δυνατότητα να επενδύσεις κάποια χρήματα για κατασκευή eshop απο κάποιο ειδικό πρέπει να μάθεις τους τρόπους να τη φτιάξεις μόνος σου και να φαίνεται επαγγελματική. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται, απλά πρέπει λίγο να το δουλέψεις όπως πρέπει να δουλέψεις και τις πιο απλές επιλογές.

Σε αυτό το άρθρο θα σε πληροφορήσουμε γενικά για τις δυνατότητες που μπορείς να έχεις απο κάποια εργαλεία και κάποιες πλατφόρμες. Στα επόμενα άρθρα θα υπάρξει οδηγός του πως να φτιάξεις μια ιστοσελίδα ή ένα eshop και επίσης υπάρχουν και τα online tutorials απο εμάς, με 15 ευρώ μπορούμε να σε διδάξουμε με λεπτομέρειες. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή εάν δεν έχεις χρόνο και θέλεις με λίγα χρήματα και γρήγορα το δικό σου site, eshop με 50 ευρώ συν tutorial!
Σίγουρα υπάρχει και η self hosted site το οποίο μπορείς να απευθυνθείς με πολλά περισσότερα χρήματα και δύσκολία.

Η δική μου εμπειρία στα self hosted sites ήταν οδυνηρή. Η κατασκευή του ήταν καλή , όμως μετά απο 2 μήνες η ιστοελίδα είχε προβλήματα και η επικοινωνία με το τεχνικό γραφείο ισοδυναμούσε με πολλά παραπάνω χρήματα μέχρι που το σταμάτησα και γύρισα στο wordpress.
Λοιπόν πάμε να ξεκινήσουμε:
Εάν ενδιαφέρεσαι για δημιουργία ενός απλού blog μέχρι επαγγελματικής ιστοσελίδας , μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω πλατφόρμες:
- Blogger

To blogger είναι ένας πολύ απλός μηχανισμός και το πλεονέκτημα είναι οτι εάν είσαι λίγο γνώστης html σου δίνει τη δυνατότητα δωρεάν να αλλάζεις περιεχόμενο και να δημιουργείς κάποια παραπάνω formats.
2. WordPress

Είναι δωρεάν και αυτή, όμως για περισσότερες δυνατότητες πρέπει να πληρώσεις το χρόνο γύρω στα 100 ευρώ για να έχεις κάποιες παραπάνω δυνατότητες. Η τιμή είναι πολύ καλή και έχεις και υποστήριξη σε ό,τι ζητήσεις. Η υποστήριξη είναι και στη δωρεάν μορφή. Νομίζω είναι η καλύτερη πλατφόρμα και πολύ εξυπηρετική.
3. Wix

Υπάρχει και η δωρεάν δυνατότητα, έπειτα πληρώνεις. Και αυτή λειτουργική. Εμένα προσωπικά δε με έχει βολέψει.
4. Tumblr
Aυτή την πλατφόρμα τη χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες παγκοσμίως ως βοηθητική στις κύριες ιστοσελίδες του οπότε δε θα τη σύστηνα ως κύρια πλατφόρμα.
5. Weebly

Αυτή η πλατφόρμα είναι στο ύφος της πλατφόρμας WIX.
Αυτές είναι οι πιο διαδεδομένες πλατφόρμας κατασκευής δωρεάν ιστοελίδας ή blog. Εγώ σου συνιστώ την πλατφόρμα wordpress ή και blogger. Την πλατφόρμα wordpress τη βάζω πρώτη. Όμως ακόμα και εάν φτιάξεις μόνος σου την ιστοσελίδα σου δεν είναι ευκολο για κάποιον που δεν ξέρει. Ό,τι θέλεις μπορείς να μας ρωτήσεις στο lifeinmediamagazine@gmail.com ή στο lifeinmediaagency@gmail.com
Εάν θέλεις να δημιουργήσεις το δικό σου eshop χωρίς πολλά χρήματα. Να ξέρεις όμως οτι χρήματα θα δώσεις. Καμία πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν για eshop . Μπορείς απλά να το φτιάξεις το eshop σου δωρεάν αλλά για να πουλήσεις τα προιόντα σου πρέπει να πληρώσεις. Σου προτείνουμε τις εξής πλατφόρμες.
- Shopify
- Woocommerce
- Wix
- Weebly
- SquareSpace
Θα σου πούμε ένα μυστικό! Η μόνη που σου δίνει τη δυνατότητα δωρεάν για ελάχιστα προιόντα είναι η ecwid.com !
Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε! Aκολουθεί όδηγός για αρχάριους !
