10 τρόποι για να φτιάξετε το καλύτερο PR video

Το βίντεο είναι ένα ισχυρό εργαλείο δημοσίων σχέσεων – όπως υποστηρίζει και ο Bogdan Marinescu, συνιδρυτής της διαδικτυακής εταιρείας μάρκετινγκ Digital Trails.

H χρήση βίντεο στις δημόσιες σχέσεις σας μπορεί να είναι μια πολύ πειστική τακτική που σας βοηθά να μεταδώσετε το μήνυμά σας πιο γρήγορα και πιο ξεκάθαρα.

1. Έχουν άμεσο αντίκτυπο

Όπως ένα δελτίο τύπου, το βίντεό σας πρέπει να αιχμαλωτίζει αμέσως το κοινό . 

2. Προσθέστε λεζάντες
Το 85% των βίντεο στο Facebook παρακολουθούνται χωρίς ήχο, επομένως πρέπει να κάνετε την εργασία σας υπερπροσβάσιμη. Προσθέστε υπότιτλους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το παρακολουθήσουν απο όπου βρίσκονται.

3. Εστιάστε στο οπτικό
Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είπε περίφημα: «Αν είναι καλή η ταινία, ο ήχος θα μπορούσε να σβήσει και το κοινό θα εξακολουθούσε να έχει μια αρκετά ξεκάθαρη ιδέα για το τι συνέβαινε.» Το περιεχόμενο ενός  βίντεο ή ταινίας της καμπάνιας εστιάζει στις αισθήσεις μας και είναι  σίγουρος τρόπος να μεταφέρει το μήνυμα της καμπάνιας. 

4.  Να είναι διασκεδαστικό

Ένα βίντεο πρέπει να είναι διασκεδαστικό, να περιέχει τις πληροφορίες με έναν τρόπο διασκεδασικό. 

5. Δημιουργήστε μια συναισθηματική σύνδεση
«Φτιάξτε βίντεο που να έχει απήχηση, δημιουργώντας μια συναισθηματική σύνδεση, ώστε οι πιθανοί πελάτες να σας θυμούνται.

6. Πες μια ιστορία
“Πείτε μια ιστορία με την οποία το κοινό-στόχος σας μπορεί να συσχετιστεί, να νοιαστεί και να θέλει να δει περισσότερα.

7. Χρησιμοποιήσε μουσική
«Ακριβώς όπως σε μια ταινία, σκεφτείτε τη μουσική/τα soundtracks που δημιουργούν ενέργεια και ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, η διαφήμιση This Girl Can της Sport England χρησιμοποιώντας το «Get Your Freak On» της Missy Elliott δημιουργεί μια διαφορετική  ενέργεια.

8. Εστιάστε στον σκοπό σας.
Τα βίντεο πρέπει να έχουν λόγο ύπαρξης. Πέρα απο το κείμενο και τις εικόνες, πρέπει να εστιάζεται περισσότερο στο σκοπό. Δηλαδή να μη χάνετε ο σκοπός του βίντεο, το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει. Πολλές φορές έχουμε παρατηρίσει ακόμα και διαφημίσεις που δεν έχουν καμία σχέσει με το μήνυμα και λέμε τώρα αυτό που κολλάει; 

9. Σκεφτείτε τις ανάγκες του κοινού σας
Το να σκέφτεστε τις  ανάγκες του κοινού σας μπορεί επίσης να βοηθήσει. Να ξέρετε τί θέλουν να δουν, τί τους αρέσει και πώς αντιλαμβάνονται αυτό που τους δίνετε. Να γνωρίζετε δηλαδή το κοινό σας. 

10. Αποτυπώστε την πραγματική ζωή

Το βίντεο είναι απαραίτητο για την αποτύπωση της πραγματικής  ζωής. Η ρεαλιστικότητα και η αλήθεια βοηθούν για να μπορεί το βίντεο να έχει απήχηση και αξιοπιστία. 

Όλα αυτές οι συμβουλές ταιριάζουν στα περισσότερες περιπτώσεις τακτικών. 

Leave a Reply