Η ανακάλυψη της εξ αποστάσεως εργασίας

Η εργασία απο το σπίτι έχει εισχωρήσει στις ζωές μας τα τελευταία δυο χρόνια και πολλοί την επιλέγουν ή επιλέγουν το μοντέλο hybrid το οποίο μπορείς να επιλέγεις πότε θέλεις να είσαι στο γραφείο και πότε να δουλεύεις απο το σπίτι.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας με τα νέα εργαλεία που δημιουργούνται έχει δώσει νέους ορίζοντες στην εξ αποστάσεως εργασία. Οι ψηφιακοί νομάδες αποτελούν τον νέο όρο σχετικά με αυτούς που μπορούν να εργάζονται απο οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Για πολλούς αποδείχτηκε ένας πολύ καλός τρόπος εργασίας. Εγώ όλο τον καιρό δούλευα απο το σπίτι και πραγματικά ήταν για μένα πολύ θετικό απο πολλές απόψεις. Αρχικά οι βενζίνες και γενικά η μετακίνηση και τα έξοδά της καθώς και η ώρα που κάνει κάποιος να ετοιμαστεί καθημερινά για να πάει στη δουλειά του δεν υπήρχαν. Και αυτό ήταν πάρα πολύ καλό γιατί μπόρεσα να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου, να πηγαίνω να κάνω τις άλλες δουλειές μου όταν δεν είχα αρκετό φόρτο εργασίας και μπορούσα να δουλέψω πιο ήρεμα. Βέβαια ένα αρνητικό είναι το οτι οι ώρες της δουλειάς μπορεί να αυξηθούν αλλα αυτό δεν είναι κάτι που δε γινόταν και πριν. Οπότε και πάλι συμφέρει και εξυπηρετεί.

Οι έριδες στο γραφείο μειώθηκαν, οχι ότι δεν υπάρχουν αλλά όσο να’ναι όταν δεν βλέπεις τον άλλον ξεχνιέται κάπου αυτό. Γενικα΄σε πολλά επίπεδα ήταν η πιο συμφέρουσα κατάσταση και ελπίζω πολλές εταιρείες που η φύση της εργασίας το επιτρέπει να το προχωρήσουν.

Φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που προτιμούν να πηγαίνουν στη δουλειά είτε για να ξεφεύγουν απο το σπίτι τους λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Ναι είναι και αυτό αλήθεια και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.

Πότε δημιουργήθηκε ο όρος και ποιός ήταν ο πρώτος που τον εισήγαγε;

Ο Jack Nilles ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την τηλεργασία και μάλιστα έχει εκδώσει και το αντίστοιχο βιβλίο.

Τον όρο τηλεργασία τον δημιούργησε το 1973 με σκοπό να μειώσει τον χρόνο που κάνει ο εργαζόμενος για να φτάσει στο χώρο της εργασίας του.

Φανταστείτε οτι τόσα χρόνια υπήρχε η δυνατότητα αυτή και τώρα με τις καταστάσεις πολλές εταιρείες, πολυεθνικές και μη που τα γραφεία είναι το ένα δίπλα στο άλλο, λειτουργούν με τον τρόπο της εξ αποστάσεως εργασίας.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply