Πώς η ιδρύτρια της Estee Lauder κατάφερε να διαφημίσει τα προϊόντα της και να δημιουργήσει νέα τεχνική μάρκετινγκ

Η εταιρεία Estee Lauder ξεκίνησε το 1946 απο την ιδρύτρια η οποία ξεκίνησε απο το μηδέν και κατάφερε να μπει στους υψηλούς κύκλους της εποχής.

Το όνομά της δεν ήταν Estee Lauder αλλά Josephine Esther Mentzer και δεν ήταν Γαλλίδα. Μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης και οι γονείς της ήταν μετανάστες απο την Ουγγαρία.

Η ίδια έκανε παρέα με τη Δούκισσα του Windsor και τη πριγκίπισσα Grace του Μονακό. Το 1978 της απονεμήθηκε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία και ο Αμερικανός πρόεδρος Richard Nixon της πρόσφερε τη θέση της πρέσβειρας στο Λουξεμβούργο.

Ξεκίνησε πραγματικά φτιάχνοντας μόνη της τα προϊόντα της και τις κρέμες της στην κουζίνα της. Όπου πήγαινε συνήθιζε να απλώνει τις κρέμες της στις γυναίκες που συναντούσε παντού είτε στο σουπερ μάρκετ είτε στο κομμωτήριο.

Εκπληκτικό είναι το γεγονός το πώς έκανε την πρώτη της επιτυχία τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας της. Η ίδια πήγε στις διαφημιστικές εταιρείες για την ανάθεση της διαφήμισης με 50000 δολάρια. Οι διαφημιστικές της είπαν οτι το ποσό είναι μικρό για να αναλάβουν τη διαφήμιση. Έτσι λοιπόν εκείνη έπρεπε να βρει μόνη της τη λύση.

Δημιούργησε και πρωτοπόρησε σε μια τεχνική που έχει μείνει μέχρι σήμερα και χρησιμοποιείται ακόμα και απο τις διαφημιστικές αλλά και τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων.

Αποφάσισε με τα 50000 δολάρια που είχε, να τα ξοδέψει για να στείλει δείγματα απευθείας στο κοινό της, στους πελάτες της μέσω ταχυδρομείου τότε. Έτσι λοιπόν αυτά τα δωρεάν δείγματα που μοίρασε όχι μόνο μέσω ταχυδρομείου αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις και γενικά όπου πήγαινε, της έφεραν χιλιάδες πελάτες.

Έτσι λοιπόν το συνέχισε και στις αγορές των πελατών της. Μαζί με αυτό που αγόραζαν οι πελάτες τους έδινε και έξτρα δειγματάκια κάτι που οι πελάτες και οι καταναλωτές της το περίμενα και επέμεναν να αγοράζουν.

Εκείνη είχε πει χαρακτηριστικά

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ την επιτυχία. Δούλεψα για αυτήν»


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply