Πώς να χτίσετε εισόδημα μέσω διαδικτύου

Πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να χτίσουν ένα εισόδημα μέσω διαδκτύου το οποίο θα γίνει η μόνιμη απασχόληση τους ή θα το κάνουν ως πρόσθετο εισόδημα.

Πολλοί επίσης είναι οι άνθρωποι που θα σου πουν ότι είναι και εύκολο, σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα που βλέπεις καθημερινά ανθρώπους να υπόσχονται την εύκολη κατάσταση.

Πολλές φορές το κάνουν αυτό μέσω των βίντεό τους είτε για να πάρουν views είτε για να σε καθοδηγήσουν σε κάτι άλλο, είτε είναι σεμινάριο είτε ο,τιδήποτε.

Εμείς ποτέ δε λέμε σε κανέναν να αφήσει τη δουλειά του. Εμείς προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευόμενους στον τομέα των δημοσίων σχέσεων που αποτελεί επικοινωνιακή στρατηγική και δεν απαιτεί μεγάλο budget όπως το μάρκετινγκ για να μπορέσει να ξεκινήσει το Personal Brand του ή τη μικρή του επιχείρηση. Ακόμα και να πάει πιο πέρα την επιχείρησή του.

Θα δεις τους τρόπους με τους οποίους γενικά είναι πιθανόν να χτίσεις ένα καλό εισόδημα μέσω διαδικτύου που όμως θέλει αρκετή δουλειά και θα δούμε παρακάτω.

Affiliate marketing

Το affiliate marketing αφορά μια προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας από την οποίο θα παίρνεις ένα ποσοστό και μπορείς να χτίσεις ένα εισόδημα μέσω διαδικτύου. Είσαι ουσιαστικά ο μεσάζοντας στη διαδικασία αυτής της πώλησης. Χρησιμοποιείς το κοινό που έχεις χτίσει για να πουλήσεις αυτό το προϊόν. Άρα πρέπει να χτίσεις ένα κοινό. Είτε μέσω του Personal Brand σου, άρα πρέπει να δημιουργήσεις το Personal brand σου, που επίσης χρειάζεται δουλειά εάν ξεκινάς από το μηδέν.

Για να χτίσεις το Personal Brand σου, υπάρχει το ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο εδώ στο Life In Media που θα σε βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα σου μάθει όλες τις ενέργειες και τις τεχνικές.

Δημιουργία blog/ιστοσελίδας και φιλοξενία διαφημίσεων

Δημιουργώντας ένα blog ή μια ιστοσελίδα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον ειδικό χώρο για να τοποθετήσεις διαφημίσεις. Είτε μέσω άρθρων, native advertising, είτε μέσω banner και άλλων τακτικών ακόμα και με Adsense. Επίσης στην ιστοσελίδα μπορείς να προσφέρεις συνδρομές σε περιεχόμενο που σημαίνει οτι πρέπει να χτίσεις το περιεχόμενο σου, ή ακόμα και διαδικτυακά μαθήματα σε κάποια από τις δεξιότητές σου.

Dropshipping

Ένας πολυσυζητημένος τρόπος είναι το dropshipping. To dropshipping είναι αρκετά δημοφιλές στην Αμερική και πολύ όντως έχουν πετύχει σε αυτό. Τί είναι; Ουσιαστικά αγοράζεις πρώτα τα προϊόντα χωρίς να έχεις αποθήκη και τα πουλάς, ενώ δεν ανακατεύεσαι ούτε με την αποστολή. Μέσω διάφορων Eshop που σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα, μπορείς να κερδίζεις τη διαφορά. Δηλαδή από την αγορά και την πώληση, κερδίζεις τη διαφορά σε όλα τα προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεσαι κάποιο μικρό όμως κεφάλαιο για να ξεκινήσεις.

Ebooks

Ένας άλλος τρόπος είναι να γράψεις ένα βιβλίο που όμως θα το πουλάς διαδικτυακά και αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να κερδίσεις κάποια έξτρα χρήματα. Προφανώς υπάρχουν και οι δωρεάν πλατφόρμες όπως kindle αλλά πάντα προφανώς με κάποια προμήθεια σε οποιαδήποτε πώληση. Μπορείς επίσης να το εκδώσεις μέσω της αυτέκδοσης που εκεί θα χρειαστεί να πληρώσεις κάποιο μικρότερο ποσό από το οτι να πας σε μια μεγάλη εκδοτική εταιρεία.

Eshop

Φυσικά μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση παράλληλα με την εργασία σου, και να δημιουργήσεις ένα διαδικτυακό κατάστημα. Τα λέμε απλά σε μια πρόταση αλλά δεν είναι τόσο απλά εάν δε γνωρίζεις τους τρόπους άσχετα από το budget. To budget δεν παίζει τόσο ρόλο γιατί μπορείς ακόμα και με 500 ευρώ να ξεκινήσεις όμως χρειάζεται να γνωρίζεις από business plan, από Communication Pr plan, Marketing plan ή integrated communication marketing plan (το οποίο αφορά και το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις στρατηγική επικοινωνίας κτλ). Για αυτό ακριβώς έχουμε το PR plan course και το PR Seminar Masterclass. To πρώτο είναι πιο φθηνό, μίνι σεμινάριο που θα σου δώσει όλη την εκπαίδευση και το άλλο είναι επιμορφωτικό σεμινάριο. Το μάρκετινγκ σίγουρα θέλει αρκετό budget, εάν όμως εκπαιδευτείς και μάθεις τί είναι οι πραγματικές δημόσιες σχέσεις, θα σε βοηθήσει στο να αυξήσεις την αναγνωρισιμότητα της μικρής σου επιχείρησης ευκολότερα ώστε να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και το μάρκετινγκ μετέπειτα.

Συνοψίζοντας

Η δημιουργία των εσόδων μέσω διαδικτύου, όσο και εύκολη να ακούγεται δεν είναι. Θέλει χτίσιμο, δουλειά και έπειτα όταν χτίσεις τις βάσεις, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για ένα παθητικό εισόδημα. Δεν είναι εύκολο, και δε γίνεται μέσα σε μια μέρα. Θέλει δουλειά προς τις κατευθύνσεις που θες να διαλέξεις. Επίσης η ιστοσελίδα σε ό,τι και να κάνεις είναι απαραίτητη. Στο Blogging Course, και στο Blogging Masterclass Seminar το πρώτο είναι μίνι σεμινάριο στο πώς να δημιουργήσεις και να βγάζεις έξτρα εισόδημα από μια ιστοσελίδα μέσω WordPress /Blogger. Το δεύτερο είναι το αναλυτικό σεμινάριο του πώς να δημιουργήσεις τη δική σου ιστοσελίδα και τη δημιουργούμε μαζί με σένα καθώς και σου μαθαίνουμε πώς να κάνεις monetize το blog σου/ιστοσελίδα.


Discover more from

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply